80% студентів хочуть виїхати з України « Новини « Євро Освіта
: навігація :
Болонський процес
Оцінка якості освіти
Що таке рейтинг
Зовнішнє оцінювання
Рейтинги ЗВО України
Світові рейтинги ЗВО
Інформація
ЗВО України
ТОП-10 ЗВО України
Інформація для рейтингу
: сайт :
Карта сайту
Пошук по сайту
: пошук :
 
: фотогалерея :
Конференція Міжнародної обсерваторії з визначення університетських рейтингів (IREG-5),Берлін 2010 30-09-2010 8 марта 2010 в  Варшаве состоялся круглый стол Межнародной обсерватории по академических рейтингах и достижениям IREG-4 - 14-16 июня 2009 года, Астана, Казахстан
Новини
80% студентів хочуть виїхати з України
28-03-2012

Більшість студентів українських ВНЗ не пов'язують свого професійного майбутнього з Україною.



Такі соціологічні дані повідомив заступник глави Федерації профспілок України (ФПУ) Сергій Кондрюк під час трибічного круглого столу на тему: "Гідна праця для молоді" в Міністерстві соціальної політики, передають інтернет-видання.

"Згідно україно-польським соціологічним дослідженням, більше 80% студентів України ставлять за мету працювати за кордоном. Крім того, більше 60% нелегальних українських мігрантів, що працюють за кордоном, - не хочуть повертатися на батьківщину. Якщо в перші 10-15 років Україна втрачала інтелект нації, коли мігрували вчені, професіонали, то тепер масово шукає заробітку за кордоном молодь. Тому країна втрачає золотий генофонд", - відзначив Кондрюк.

На його думку, держава, центри зайнятості й профспілки повинні створити необхідні умови для стабільної зайнятості молоді саме в Україні. А саме - робота має бути престижною, належно оплаченою і такою, що забезпечує "досить людські, нормальні умови".

"Також важливо, щоб ця робота мала професійну кар'єрну перспективу і була повноцінно легальною. Проте, якщо взяти ті вакансії, які пропонує державна служба зайнятості, то лише незначна кількість з них відповідають хоча б двом з цих умов", - відзначив пан Кондрюк.

Надзвичайно важливим у вирішенні цього питання заступник голови ФПУ вважає ухвалення базового закону "Про зайнятість", нова редакція якого вже тривалий час обговорюється у суспільстві.

Ще одним шляхом він називає нову Генеральну угоду, в якій слід було б виділити окремий розділ, присвячений саме молодіжній зайнятості.



Додатково:


20 відсотків молоді в Україні зараз безробітні

Рейтингам - вісім років. Що ми зрозуміли?

Центр зайнятості випустив 2 млн профорієнтаційних щоденників для школярів

: анонси :
: акценти :
: зовнішнє оцінювання :
: Популярне :
: наші дані :
Контакт:
тел.:
(044) 290-41-24
(044) 290-41-24 (*122)
факс:
(044) 290-41-24
м. Київ, вул. Смілянська, 4
Карта проїзду
e-mail: inf@euroosvita.net

При повному або частковому відтворенні інформації посилання на euroosvita.net обов'язкове у вигляді відкритого для пошукових систем гіперпосилання.
euroosvita.net не несе відповідальності за інформацію отриману з інших сайтів