Студенти не хочуть йти на природничі та технічні спеціальності « Новини « Євро Освіта
: навігація :
Болонський процес
Оцінка якості освіти
Що таке рейтинг
Зовнішнє оцінювання
Рейтинги ЗВО України
Світові рейтинги ЗВО
Інформація
ЗВО України
ТОП-10 ЗВО України
Інформація для рейтингу
: сайт :
Карта сайту
Пошук по сайту
: пошук :
 
: фотогалерея :
Конференція Міжнародної обсерваторії з визначення університетських рейтингів (IREG-5),Берлін 2010 30-09-2010 8 марта 2010 в  Варшаве состоялся круглый стол Межнародной обсерватории по академических рейтингах и достижениям IREG-4 - 14-16 июня 2009 года, Астана, Казахстан
Новини
Студенти не хочуть йти на природничі та технічні спеціальності
6-07-2011

На факультети економіки і права подали найбільше документів у перший день роботи приймальних комісій, у той час, як на природничі та технічні спеціальності, які не популярні серед молоді, спостерігається недобір.


Цьогоріч приймальні комісії у всіх вузах працюватимуть місяць, а не два тижні, як у 2010-му. Тому величезних черг не виникатиме. До того ж, роботи у працівників стане менше. Адже скоротилася кількість абітурієнтів. Якщо торік їх було 338 тисяч, то зараз - лише 195.

Тож, цього року очікується, що вступна кампанія буде більш спокійною через меншу кількість людей, які бажають вступати до вузів України.

"В минулому році також були окремі батьки, які створювали тиск, а у цьому році такого немає. Ну, поки що", - розповіла Марія Думанська, працівник Приймальної комісії Києво-Могилянської академії (НаУКМА).

У Києво-Могилянській академії у перший день вступної кампанії ажіотажу не було. Документи подали лише 120 абітурієнтів. А торік - близько тисячі.

"Проблема, яка може просто виникнути для всіх приймальних комісій, для всіх вищих навчальних закладів, в першу чергу, це те, що зменшилась кількість абітурієнтів, ви знаєте майже в два рази, порівняно з минулим роком, і буде дуже велика конкуренція, я так думаю, поміж особливо рейтинговими вищими навчальними закладами, і очікуємо тут такого напруженого стану", - каже В'ячеслав Невінчений, керівник Приймальної комісії НаУКМА.

Також, більшого недобору студентів вищі школи очікують на природничих і технічних факультетах. Як і торік, більшість абітурієнтів подає документи на правові та економічні спеціальності.

: анонси :
: акценти :
: зовнішнє оцінювання :
: Популярне :
: наші дані :
Контакт:
тел.:
(044) 290-41-24
(044) 290-41-24 (*122)
факс:
(044) 290-41-24
м. Київ, вул. Смілянська, 4
Карта проїзду
e-mail: inf@euroosvita.net

При повному або частковому відтворенні інформації посилання на euroosvita.net обов'язкове у вигляді відкритого для пошукових систем гіперпосилання.
euroosvita.net не несе відповідальності за інформацію отриману з інших сайтів