МОЗ: Стартує експериментальний проєкт із підготовки фахівців з реабілітації у сфері охорони здоровʼя за дуальною формою здобуття освіти « Новини « Євро Освіта
: навігація :
Болонський процес
Оцінка якості освіти
Що таке рейтинг
Зовнішнє оцінювання
Рейтинги ЗВО України
Світові рейтинги ЗВО
Інформація
ЗВО України
ТОП-10 ЗВО України
Інформація для рейтингу
: сайт :
Карта сайту
Пошук по сайту
: пошук :
 
: фотогалерея :
Конференція Міжнародної обсерваторії з визначення університетських рейтингів (IREG-5),Берлін 2010 30-09-2010 8 марта 2010 в  Варшаве состоялся круглый стол Межнародной обсерватории по академических рейтингах и достижениям IREG-4 - 14-16 июня 2009 года, Астана, Казахстан
Новини
МОЗ: Стартує експериментальний проєкт із підготовки фахівців з реабілітації у сфері охорони здоровʼя за дуальною формою здобуття освіти
28-08-2024

Кабінет Міністрів України ухвалив постанову, яка запроваджує експериментальний проєкт із підготовки фахівців з реабілітації у сфері охорони здоровʼя за дуальною формою навчання. Проєкт ініціювало МОЗ.

Серед головних цілей проєкту – підготовка висококваліфікованих медичних працівників, удосконалення освітніх програм у закладах вищої освіти, збільшення практичної частини підготовки фахівців, ширше залучення закладів охорони здоров’я до підготовки медичних кадрів та збільшення кількості фахівців у реабілітаційних відділеннях.

Проєкт триватиме два роки, а за його підсумками буде ухвалене рішення про масштабування у межах всієї країни. У проєкті візьмуть участь чотири заклади вищої освіти, що здійснюють підготовку фахівців за спеціальністю 227 «Терапія та реабілітація» (227 «Фізична терапія, ерготерапія»):

- Дніпровський державний медичний університет;

- Сумський державний університет;

- Львівський державний університет фізичної культури імені Івана Боберського;

- Національний університет фізичного виховання і спорту України.


Крім того, учасниками проєкту будуть заклади охорони здоров’я (далі – ЗОЗ), які відповідають критеріям, визначеними постановою, та студенти. Долучитися до проєкту можуть заклади охорони здоров’я, які:

- входять до спроможної мережі (окрім ЗОЗ м. Київ);

- уклали договори із НСЗУ за пакетом з реабілітаційної допомоги дорослим і дітям у стаціонарних умовах;

- не допускають перевищення реабілітаційної спроможності під час надання послуг за договором (договорами) про медичні послуги;

- уклали угоди з іншими учасниками проєкту: закладом вищої освіти та студентом (-ами).


Для участі в пілотному проєкті студент/студентка має подати заяву про переведення на дуальну форму здобуття освіти, пройти відбір у закладі вищої освіти та закладі охорони здоров’я й підписати тристоронній договір і трудову угоду.

З-поміж студентства долучитися до проєкту можуть ті, хто:

- навчаються щонайменше три роки на денній формі навчання;

- проходять підготовку за спеціальністю 227 «Терапія та реабілітація» (227 «Фізична терапія, ерготерапія») у закладах вищої освіти, що є учасниками експериментального проєкту;

- мають показник успішності за попередній навчальний рік не менше 80% (для здобувачів ступеня бакалавр — третій рік навчання, для здобувачів ступеня магістрів — перший рік навчання); АБО під час вступу на магістерський рівень вищої освіти отримали щонайменше 75% максимальної кількості балів для вступу на спеціальність 227 (для майбутніх магістрів першого року навчання);

- пройшли співбесіду в обраному закладі охорони здоров’я.


Кожен студент-учасник проєкту здобуватиме освіту за дуальною формою за навчальним планом, погодженим як вишем, так і закладом охорони здоров’я. Час практичного навчання на робочих місцях становитиме від 45 до 60%. Інформація про здобуття вищої освіти за дуальною формою в межах реалізації експериментального проєкту буде внесена у додаток до диплома.

Важливо наголосити, що студентів, які стануть учасниками експериментального проєкту, прийматимуть до закладу охорони здоров’я на посаду «Асистент фізичного терапевта» та «Асистент ерготерапевта». Вони проходитимуть освітню програму (виконуватимуть індивідуальний навчальний план) на робочому місці під керівництвом координатора та наставника.

Щоби підготовка асистентів з реабілітації була якісною, до наставників висунуто додаткові вимоги – ними зможуть бути лише найкваліфікованіші фахівці з реабілітації із досвідом роботи на посаді фізичного терапевта або ерготерапевта не менше ніж рік.

Виконання індивідуального навчального плану та оцінювання результатів навчання за дуальною формою здобуття вищої освіти здійснюватиме заклад вищої освіти спільно із закладом охорони здоров’я. Крім того, вони щороку звітуватимуть Міністерству охорони здоров’я про результати реалізації експериментального проєкту.

: анонси :
: акценти :
: зовнішнє оцінювання :
: Популярне :
: наші дані :
Контакт:
тел.:
(044) 290-41-24
(044) 290-41-24 (*122)
факс:
(044) 290-41-24
м. Київ, вул. Смілянська, 4
Карта проїзду
e-mail: inf@euroosvita.net

При повному або частковому відтворенні інформації посилання на euroosvita.net обов'язкове у вигляді відкритого для пошукових систем гіперпосилання.
euroosvita.net не несе відповідальності за інформацію отриману з інших сайтів