Про проблемні питання та шляхи вирішення поєднання інтересів та можливостей освіти, науки, інновацій « Новини « Євро Освіта
: навігація :
Болонський процес
Оцінка якості освіти
Що таке рейтинг
Зовнішнє оцінювання
Рейтинги ЗВО України
Світові рейтинги ЗВО
Інформація
ЗВО України
ТОП-10 ЗВО України
Інформація для рейтингу
: сайт :
Карта сайту
Пошук по сайту
: пошук :
 
: фотогалерея :
Конференція Міжнародної обсерваторії з визначення університетських рейтингів (IREG-5),Берлін 2010 30-09-2010 8 марта 2010 в  Варшаве состоялся круглый стол Межнародной обсерватории по академических рейтингах и достижениям IREG-4 - 14-16 июня 2009 года, Астана, Казахстан
Новини
Про проблемні питання та шляхи вирішення поєднання інтересів та можливостей освіти, науки, інновацій
28-02-2011

4 лютого 2011 року у м. Харків відбулося розширене засідання Президії Спільного представницького органу сторони роботодавців на національному рівні, Президії Ради Федерації роботодавців України та Асоціації ректорів вищих технічних навчальних закладів України «Інноваційний розвиток України через поєднання можливостей влади, бізнесу, освіти та науки».


Учасниками розширеного засідання стали керівний склад та члени Спільного представницького органу сторони роботодавців на національному рівні, Федерації роботодавців України, Всеукраїнського об‘єднання обласних організацій роботодавців в сфері телекомунікаційних та інформаційних технологій, обласних об‘єднання організацій роботодавців Одеської, Черкаської, Івано-Франківської та інших областей України, а також представники Вищих навчальних закладів, підприємств Харківської, Сумської, Полтавської областей.

Під час проведення заходу учасники засідання, журналісти та керівники підприємств відвідали з ознайомчим візитом ВАТ «Харківський підшипниковий завод» та Індустріальну групу «УПЕК».

Значимою подією заходу стало проведення Публічної презентації ініціатив Спільного представницького органу сторони роботодавців на національному рівні та Асоціації ректорів вищих технічних навчальних закладів України щодо утворення в країні умов для розвитку високотехнологічної індустрії та підвищення інноваційного потенціалу.

Зі вступним словом виступив Голова Спільного представницького органу сторони роботодавців на національному рівні Д.В.Фірташ. Наряду з ним слово мав Голова Асоціації ректорів технічних вищих навчальних закладів України, ректор НТУУ «КПІ» Згуровський М.З. з виступом «Про проблемні питання та шляхи вирішення поєднання інтересів та можливостей освіти, науки, інновацій», де серед іншого зазначив Корпорацію «Науковий парк «Київська політехніка», як одну з інноваційних моделей розвитку економіки країни.

Також виступали ректор НТУ «Харківський політехнічний інститут» Л.Л.Товажнянський, Президент Індустріальної групи «УПЕК» А.М.Гіршфельд щодо спільних ініціатив з утворення в країні умов для розвитку високотехнологічної індустрії та підвищення інноваційного потенціалу та інші.

Було заслухано та обговорено питання, деякі з них наведено нижче:

  • конкурентоспроможність складових інвестиційно-інноваційної сфери України за оцінкою Всесвітнього економічного форуму;

  • проблеми інвестиційно-інноваційної сфери України;

  • фінансування інноваційних програм;

  • активізація практики державно-приватного партнерства;

  • зміни у сфері оподаткування щодо стимулів застосування суб‘єктами господарювання інноваційних технологій.


Результатами проведеного засідання після вислуховування пропозицій, перегляду презентацій та обговорення стало наступне рішення:

1. Для виконання положень Меморандуму про стратегічне співробітництво між Спільним представницьким органом сторони роботодавців на національному рівні та Асоціацією ректорів вищих технічних навчальних закладів України, звернутися до керівництва держави з ініціативою щодо проведення у першому кварталі 2011 року Всеукраїнської наради «Інноваційний розвиток України через поєднання можливостей влади, бізнесу, освіти та науки».

2. Запросити до участі у нараді Комітет економічних реформ, народних депутатів України, НАН України, представників державної влади, інших зацікавлених осіб та виконати ряд відповідних заходів для плідного та повноцінного проведення заходу (розроблення плану заходів проведення наради; інформування громадськості з метою залучення широкого кола фахівців для обговорення питань підвищення конкурентоспроможності економіки України за рахунок стрімкого розвитку інноваційної діяльності та підготовки кваліфікованих трудових ресурсів).


Додатково:

Наказ Міністерства праці та соціальної політики України та Міністерства освіти і науки України

: анонси :
: акценти :
: зовнішнє оцінювання :
: Популярне :
: наші дані :
Контакт:
тел.:
(044) 290-41-24
(044) 290-41-24 (*122)
факс:
(044) 290-41-24
м. Київ, вул. Смілянська, 4
Карта проїзду
e-mail: inf@euroosvita.net

При повному або частковому відтворенні інформації посилання на euroosvita.net обов'язкове у вигляді відкритого для пошукових систем гіперпосилання.
euroosvita.net не несе відповідальності за інформацію отриману з інших сайтів