Кабмін об'єднав три ВНЗ в Дніпропетровській області


Кабінет Міністрів схвалив об'єднання Криворізького технічного університету, Криворізького державного педагогічного університету та Криворізького економічного інституту Київського національного економічного університету імені Вадима Гетьмана в Криворізький державний університет (Дніпропетровська область).


Про це йдеться в постанові Кабміну № 280 від 21 березня.

Відповідну пропозицію про реорганізацію ВНЗ внесло Міністерство освіти і науки, молоді та спорту.

Криворізький економічний інститут буде виключений з Київського національного економічного університету і приєднаний до Криворізького державного університету зі створенням на його базі структурного підрозділу університету.

Згідно з постановою, реорганізацію буде здійснено в межах асигнувань, передбачених Міносвіти на підготовку кадрів.

Студенти 3 об'єднуються ВНЗ продовжать навчання у Криворізькому державному університеті.

Крім того, Кабмін схвалив передачу Науково-дослідного гірничорудного інституту та Українського державного науково-дослідного інституту безпеки праці і екології і гірничорудної та металургійної промисловості в управління Міносвіти та їх реорганізацію шляхом приєднання до Криворізького державному університету зі створенням на їх базі інститутів структурних підрозділів університету.

Раніше обидва НДІ були в управлінні реорганізованого в Державне агентство з управління державними корпоративними правами та майном Міністерства промислової політики.

Нагадаємо, в березні міністр освіти і науки, молоді та спорту Дмитро Табачник спрогнозував об'єднання близько 50 вищих навчальних закладів до вересня.

Він зазначив, що подібна практика буде здійснена в більшості обласних центрів і великих міст.

На його думку, укрупнення ВНЗ дає змогу скоротити адміністративні витрати, створити більш потужні навчальні заклади з більш високим рівнем професійної підготовки фахівців і магістрів.

Табачник також підкреслив, що всі рішення щодо об'єднання ВНЗ приймаються за погодженням з трудовими колективами.




Огигінал новини «Кабмін об'єднав три ВНЗ в Дніпропетровській області» - https://euroosvita.net/index.php/?category=1&id=997
«Євро Освіта»  - https://euroosvita.net/index.php