Німецькі ВНЗ найбільш інтернаціональні. Британська Рада представила власне дослідження


Німеччина посідає провідне місце в питанні інтернаціоналізації вищої освіти, випередивши Австралію, Великобританію та Китай, - такий результат дослідження, проведеного Британською Радою.


США посіли лише шосте місце після Малайзії. У рейтингу порівнюються системи вищої освіти одинадцяти країн відносно можливостей вступу, якості та визнання дипломів, надання підтримки іноземним студентам та заохочення власних випускників до навчання та проведення досліджень за кордоном.

Згідно з висновками Британської Ради, міжнародної організації Великої Британії у сфері освіти та культури, за останні роки німецькі ВНЗ стали набагато привабливішими для іноземних студентів.

Одна з причин - все більше курсів і навіть цілих навчальних програм пропонуються англійською мовою. Крім того, вартість навчання дуже низька і не є вищою, ніж для німецьких студентів. Також у дослідженні було позитивно оцінено законодавство, яке дозволяє іноземним студентам працювати у Німеччині.

Незважаючи на те, що Британія займає в загальному рейтингу тільки третє місце, вона лідирує за відкритістю - критерієм, який визначає справедливість і прозорість візових правил.

У той же час Велика Британія знизила свій показник в категорії "доступність і неупередженість" через обмежену підтримку своїх студентів і вчених у роботі за кордоном, а також через недостатнє стимулювання іноземних студентів, що прибувають на навчання.

Пет Кіллінглі, директор з вищої освіти Британської Ради каже: "Дане дослідження демонструє нам, що хоч Британська політика і допомагає своїй країні займати сильні позиції на ринку, нам є чому повчитися в інших країн".




Огигінал новини «Німецькі ВНЗ найбільш інтернаціональні. Британська Рада представила власне дослідження» - https://euroosvita.net/index.php/?category=1&id=986
«Євро Освіта»  - https://euroosvita.net/index.php