Збільшено посадові оклади педагогічних працівників


Міністерством освіти і науки внесені зміні до наказу, що регулює умови оплати праці працівників навчальних закладів та установ освіти.


Про це йдеться в наказі освітнього відомства від 2 лютого, що пройшов процедуру реєстрації в міністерстві юстиції.

Документ передбачає збільшення тарифної ставки працівника першого тарифного розряду ЄТС, на базі якого розраховується коефіцієнт оплати праці працівників навчальних закладів, установ освіти та науки.

Відповідно до документу, тарифна ставка працівника першого тарифного розряду з 1 січня 2011 року буде дорівнювати 613 гривень.

Для працівників, у яких посадові оклади менші ніж розмір мінімальної заробітної плати, посадові оклади у штатному розписі установлюються на рівні мінімальної заробітної плати.

Також, керівникам навчальних закладів, установ освіти та наукових установ, доручено забезпечити диференціацію заробітної плати працівників, для яких визначені однакові посадові оклади, за рахунок встановлення доплат, надбавок та премій.

Норми наказу будуть застосовуватися з 1 січня 2011 року, зазначається в документі.

Слід зазначити, що впорядкування умов оплати праці працівників освітньої сфери проводиться декілька разів на рік, наступне підвищення ставки першого тарифного розряду ЄТС заплановане з 1 квітня 2011 року, до рівня 625 грн.




Огигінал новини «Збільшено посадові оклади педагогічних працівників» - https://euroosvita.net/index.php/?category=1&id=955
«Євро Освіта»  - https://euroosvita.net/index.php