MBA: Оптимісти отримують кращу роботу


Не будьте такими похмурими. Саме так у двох словах можна висловити результати досліджень, які доводять, що наповнені оптимізмом магістри бізнес-адміністрування (MBA) скоріше за все отримають роботу, а потім і підвищення на ній протягом лише двох років.


Дослідження проводили Рон Кеніал та Девід Робінсон з бізнес-школи Фукуа університету Дюк та Кейд Массі з Єльської школи менеджменту.

З 2005 року по 2007 рік дослідники опитали 232 випускників різних МВА-програм щодо їхнього "відносного диспозиційного оптимізму" - загальної віри у те, що хороші речі трапляються частіше, ніж погані, та співставили результати відповідей опитуваних з їхніми результатами пошуку роботи.

Дослідники постаралися відсіяти усі непередбачувані чинники, як, наприклад, харизма, яка на їхню думку пов'язана з оптимізмом, але не бралась до уваги задля більш точного дослідження здатності оптимістичних випускників бізнес-шкіл знайти роботу.

Ви можете подумати, що краще підготовлені кандидати можуть собі дозволити бути оптимістичними і, що саме відмінна кваліфікація приносить їм роботу. Однак, дослідники з’ясували, що в той момент, коли оптимісти думають, що їхні шанси отримати високооплачувану роботу на привабливій посаді досить високі, вони зазвичай помиляються. Навіть результати іспиту GMAT не мають значення.

Що ж має? Ну, насправді дослідники не знають. Можливо оптимісти більш мотивовані, щоб працювати, можливо вони отримують більше користі від соціальної підтримки, або ж вони просто більшого від себе очікують. Пояснень може бути багато.

Так чи інакше, але оптимізм впливає на результати пошуку роботи, тому не варто перейматись, краще насолоджуватись життям, бути щасливим і отримати в результаті хорошу посаду.

www.businessweek.com, переклад Мирослав Гришин, Освіта.ua




Огигінал новини «MBA: Оптимісти отримують кращу роботу» - https://euroosvita.net/index.php/?category=1&id=947
«Євро Освіта»  - https://euroosvita.net/index.php