Всім працівникам бюджетної сфери буде підвищено заробітну плату, - М.Азаров


Кабінет Міністрів України розгляне проект постанови, що передбачає збільшення посадового окладу працівникам першого тарифного розряду.


Про це повідомив Прем'єр-міністр Микола Азаров, у вступному слові, відкриваючи засідання КМУ.

"Серед пакетів соціальних питань сьогодні ми розглянемо проект постанови, прийняття якої стане ще одним кроком до вирівнювань дисбалансів в оплаті праці в бюджетній сфері. Зокрема, ми збільшуємо розмір посадового окладу працівника І тарифного розряду Єдиної тарифної сітки", - повідомив Азаров.

Азаров зазначив, що таким чином, заробітну плату буде підвищено всім працівникам бюджетної сфери.

"Ми і надалі будемо працювати з профспілками та роботодавцями для того, щоб найближчим часом повністю ліквідувати диспропорцію в оплаті праці", - підкреслив прем’єр.

Зазначимо, що 21 вересня, віце-прем’єр-міністр Віктор Тихонов, головуючи на засіданні Урядового комітету з питань регіональної та соціальної політики, будівництва, житлово-комунального господарства і гуманітарного розвитку, повідомив, що комітетом схвалено проект постанови КМУ, якою передбачено підвищення посадових окладів працівникам бюджетної сфери, оплата праці яких здійснюється на основі Єдиної тарифної сітки, виходячи з посадового окладу (тарифної ставки) працівника І тарифного розряду 586 гривень, з 1 жовтня поточного року.

Сьогодні, за словами Тихонова, ця цифра становить 570 гривень.




Огигінал новини «Всім працівникам бюджетної сфери буде підвищено заробітну плату, - М.Азаров» - https://euroosvita.net/index.php/?category=1&id=820
«Євро Освіта»  - https://euroosvita.net/index.php