Студенти вважають, що українська має залишатися єдиною державною


Опитування: Більшість одеських студентів виступають проти російської як другої державної мови.


34,9% одеських студентів, опитаних Одеською філією інституту Горшеніна, висловилися за те, що єдиною державною мовою в країні повинна бути українська. Ще 25% виступають за українську як єдину державну і російську як офіційну мову в окремих регіонах.

Про це йшла мова в ході прес-конференції, присвяченій результатам соціологічного опитування Самоідентифікація одеського студентства.

Згідно з опитуванням, 34,9% студентів одеських вузів вважають, що українська мова повинна бути державною.

Крім того, кожен четвертий опитаний (25%) виступає за те, що українська має бути державною, а російська може бути офіційною у деяких регіонах країни.

Думки, що в Україні повинні бути державними дві мови, дотримуються 29,9% респондентів.

4,6% опитаних студентів вважають, що російська має бути державною, а українська офіційною у деяких регіонах.

Водночас, 2,4% респондентів зазначили, що російська має бути державною, а українська - використовуватися виключно на побутовому рівні, а 3,2% не змогли дати відповіді на дане питання.

Доцент кафедри соціології Інституту соціальних наук Одеського національного університету імені Іллі Мечникова Олена Фостачук повідомила, що останнім часом спостерігається тенденція зростання прихильності до української культури та мови.

"Схожі дослідження проводилися і в 2000 році, і в 2005-2006 роках, тому про зростання тенденції можна говорити з впевненістю", - наголосила вона.

Начальник управління молодіжної та сімейної політики Одеської міськради Андрій Юсов заявив, що його дивують такі результати опитування, оскільки Одеса є російськомовним містом.


Додатково:

Табачник скасував державний іспит з української мови для бакалаврів ( https://euroosvita.net/?category=1&id=643 )




Огигінал новини «Студенти вважають, що українська має залишатися єдиною державною» - https://euroosvita.net/index.php/?category=1&id=683
«Євро Освіта»  - https://euroosvita.net/index.php