МОЗ відновлює санітарно-епідеміологічну службу: "У нас навіть перестали випускати лікарів-епідеміологів..."


Міністерство охорони здоров’я відновлює санітарно-епідеміологічну службу і вже має відповідний план. Створення протиепідемічної служби зробить Україну більш захищеною від таких хвороб як, наприклад, коронавірус.

Про це Міністр охорони здоров’я України Максим Степанов заявив на щоденному брифінгу 13 червня.

“За останні п’ять років українська санітарно-епідеміологічна служба була розвалена. В нас навіть перестали випускати лікарів-епідеміологів. Нам не вистачає до 40-50% кадрового забезпечення: лікарів-епідеміологів, вірусологів, лаборантів. Ми виправляємо ці помилки прямо під час епідемії: залучаємо спеціалістів, перенавчаємо їх. Ми розробили план відновлення протиепідеміологічної служби, яка відповідатиме актуальним світовим викликам та загрозам. Ми дійсно зробимо ефективну службу, яка відповідатиме європейським і світовим стандартам”, - наголосив Максим Степанов.

За словами Міністра охорони здоров’я, дієва санітарно-епідеміологічна служба дозволить ефективніше протистояти багатьом хворобам, зокрема коронавірусу COVID-19, другу хвилю якого багато науковців прогнозують на цю осінь.




moz.gov.ua ( https://moz.gov.ua/article/news/maksim-stepanov-sanitarno-epidemiologichna-sluzhba-bude-vidpovidati-mizhnarodnim-standartam-u-moz-e-plan%c2%a0 )




Додатково:


Селекторна нарада МОЗ з ректорами медвишів: Після початку медреформи треба одразу рятувати медичну освіту ( https://euroosvita.net/index.php/?category=1&id=6466 )

Президент: В Україні навчається понад мільйон студентів. Велика частина з них не хоче залишатися на батьківщині ( https://euroosvita.net/index.php/?category=1&id=6512 )



Огигінал новини «МОЗ відновлює санітарно-епідеміологічну службу: "У нас навіть перестали випускати лікарів-епідеміологів..."» - https://euroosvita.net/index.php/?category=1&id=6528
«Євро Освіта»  - https://euroosvita.net/index.php