Державне космічне агентство України: До Yangel Big Bang відібрали 20 проєктів


Преакселераційна програма космічного агентства підготовки космічних стартапів вже обрала свої перші команди

Заявки надіслали 47 команд з оригінальними та перспективними ідеями, тому керівники програми прийняли рішення відібрати 20 команд замість запланованих 15-ти.

«Це лише перша спроба запуску програми космічних стартапів, подібного в Україні до нас ще не робили. Тому ми були приємно здивовані, бо не очікували такої кількості та рівня проєктів. Коли ми познайомились з лідерами команд, рішення збільшити кількість учасників стало очевидним», – говорить керівник програми Марія Яроцька.

Теми проєктів стартапів охоплюють різні сфери, серед них: платформа для нетворкінгу гравців космічної індустрії, вирощування рослин у космосі та відображення даних NASA з голосовим керуванням.

Команди вже отримали розклад занять і свої перші завдання на тиждень.


Довідково:
Програма для стартапів Yangel Big Bang ( http://yangelspace.tech/ ) отримала підтримку від AWS Activate – платформи для розвитку стартапів Amazon.

Activate поєднує в собі великі переваги для розвитку бізнесу, включаючи доступ до сучасних технологій, технічну підтримку і можливість подати заявку та отримати кредит на суму від $1000 на команду. За допомогою кредиту можна отримати інтегрований набір сервісів, у якому є все необхідне для повноцінної розробки своєї програми: доступ до центрів обробки даних, можливість вибору платформи для хмарних обчислень, машинне навчання з високопродуктивною обчислювальною інфраструктурою та підтримка експертів на всіх етапах стартапу.

В Amazon наголошують, що готові залучати до українських проєктів своїх архітекторів для обговорення та участі у майбутніх заходах.

На даному етапі AWS Activate активно розвиває свої наземні станції – AWS Ground Station. Це являє собою повністю керовану послугу, яка дозволяє контролювати супутниковий зв’язок, обробляти дані та масштабувати свої операції без необхідності мати власну наземну станцію.








nkau.gov.ua ( https://www.nkau.gov.ua/ua/news/khronika-podii/1535-do-yangel-big-bang-vidibraly-20-proiektiv )




Додатково:

Створено інформаційний Telegram-канал Державного космічного агентства України ( https://euroosvita.net/index.php/?category=1&id=6508 )

ДКАУ: Звіт голови Державного космічного агентства за перші 100 днів роботи ( https://euroosvita.net/index.php/?category=1&id=6488 )



Огигінал новини «Державне космічне агентство України: До Yangel Big Bang відібрали 20 проєктів» - https://euroosvita.net/index.php/?category=1&id=6523
«Євро Освіта»  - https://euroosvita.net/index.php