Табачник скасував державний іспит з української мови для бакалаврів


За навчальною дисципліною "українська мова (за професійним спрямуванням)" - "вид контролю: державний екзамен" замінено на "вид контролю: екзамен".


Зокрема, наказом Міністерства освіти і науки №259 від 29.03.2010 року, внесено зміни до наказу МОН №642 "Про організацію вивчення гуманітарних дисциплін за вільним вибором студента" та наказу МОН №1150 "Про затвердження програм навчальної дисципліни "Українська мова (за професійним спрямуванням)".

У текстах наказів слова "Проводити підсумковий контроль з нормативних дисциплін гуманітарної та соціально-економічної підготовки у формі екзамену, з дисципліни "Українська мова (за професійним спрямуванням)" - державного екзамену", замінено на "Проводити підсумковий контроль з нормативних дисциплін гуманітарної та соціально-економічної підготовки у формі екзамену".

Зміни стосуються студентів вищих навчальних закладів, що здійснюють підготовку фахівців за освітньо-кваліфікаційним рівнем бакалавра та підготовку фахівців за освітньо-кваліфікаційним рівнем молодшого спеціаліста.

Як зазначається у новому наказі, рішення прийняте враховуючи пропозиції вищих навчальних закладів та з метою оптимізації фінансових витрат вищих навчальних закладів при організації державної атестації.




Огигінал новини «Табачник скасував державний іспит з української мови для бакалаврів» - https://euroosvita.net/index.php/?category=1&id=643
«Євро Освіта»  - https://euroosvita.net/index.php