Предметний рейтинг QS World University Rankings by Subject 2020


Компанія QS оприлюднила десятий Предметний рейтинг університетів світу (Rankings by Subject 2020 ( https://www.topuniversities.com/subject-rankings/2020 )).

Загалом у предметних рейтингах оцінювались 1368 університетів з усього світу. Серед українських ЗВО до рейтингу окрім Київського національного університету імені Тараса Шевченка ( https://euroosvita.net/index.php/?category=35&id=688 ) також увійшов Національний технічний університет України «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського» ( https://euroosvita.net/index.php/?category=35&id=689 ) у предметних рейтингах з «Механіки, аеронавтики та виробництва ( https://www.topuniversities.com/university-rankings/university-subject-rankings/2020/engineering-mechanical )» й «Електрики та електроніки ( https://www.topuniversities.com/university-rankings/university-subject-rankings/2020/engineering-electrical-electronic )», посівши 451-500 місце.

Київський національний університет імені Тараса Шевченка представлено в одному галузевому та у чотирьох з 48 предметних рейтингів.

Цього року Університет після дворічної перерви повернувся у рейтинг з «Математики ( https://www.topuniversities.com/university-rankings/university-subject-rankings/2020/mathematics )», посівши позицію 401-450. Також КНУ залишився у рейтингах з «Сучасних мов ( https://www.topuniversities.com/university-rankings/university-subject-rankings/2020/modern-languages )» – 151-200, «Фізики та Астрономії ( https://www.topuniversities.com/university-rankings/university-subject-rankings/2020/physics-astronomy )» – 401-450 та «Хімії ( https://www.topuniversities.com/university-rankings/university-subject-rankings/2020/chemistry )» – 501-550. А в рейтингу за освітньою галуззю «Природничі науки ( https://www.topuniversities.com/university-rankings/university-subject-rankings/2020/natural-sciences )» було покращено минулорічні показники на 50 пунктів, посівши 401-450 місце.

Кожен предметний рейтинг складається на основі чотирьох основних параметрів. Перші два з них – це глобальні опитування вчених і роботодавців, які використовуються для оцінки міжнародної репутації установ по кожному предмету. Інші два показники – це оцінка наукового впливу, заснована на кількості наукових цитувань на одну працю і Н-індекс (Індекс Гірша) у відповідній предметній галузі, що розраховується за базою даних Scopus Elsesvier. Проте вага кожного показника різна для кожної галузі: так, наприклад, середнє цитування та H-індекс у мовознавстві не враховуються взагалі, а у стоматології вони навпаки мають визначальну сумарну вагу.



За інформацією:
topuniversities.com ( https://www.topuniversities.com/university-rankings/university-subject-rankings/2020/engineering-mechanical ),
univ.kiev.ua ( http://www.univ.kiev.ua/news/10950 )





Додатково:


Предметний рейтинг QS World University Rankings by Subject 2019 ( https://euroosvita.net/index.php/?category=1&id=5976 )



Огигінал новини «Предметний рейтинг QS World University Rankings by Subject 2020» - https://euroosvita.net/index.php/?category=1&id=6386
«Євро Освіта»  - https://euroosvita.net/index.php