Студенти ВНЗ отримали можливість здобувати другу вищу освіту одночасно із першою


Студенти першого та другого курсів зможуть крім основної вищої освіти навчатися на "бакалавра" з культурних, гуманітарних чи соціально-політичних наук.


Наказ №108 про затвердження Примірного положення про міжгалузеву індивідуалізовану гуманітарну освіту (МІГО) підписав міністр освіти і науки І.Вакарчук, повідомляє прес-служба відомства.

Дозвіл на відкриття програм МІГО надає Міністерство освіти і науки. Таке право отримають лише університети, що відповідають вимогам участі в експерименті та подадуть його програму. Перше травня - останній день подання до МОН заявок на запровадження МІГО.

Для зарахування на програми МІГО студенти повинні подати відповідну заяву до приймальної комісії вищого навчального закладу до 10 вересня. Право на навчання мають студенти, що мають середній бал успішності не нижче 4,0. Термін навчання за програмами МІГО становить 3 роки (180 кредитів ECTS).

Студенти, які виконали навчальний план та успішно склали державну атестацію на програмах МІГО, отримують диплом державного зразка про вищу освіту освітньо-кваліфікаційного рівня бакалавра. У додатку до диплома зазначається, що освіта здобута за програмою МІГО.




Огигінал новини «Студенти ВНЗ отримали можливість здобувати другу вищу освіту одночасно із першою» - https://euroosvita.net/index.php/?category=1&id=583
«Євро Освіта»  - https://euroosvita.net/index.php