СТУДЕНТИ НАЗВАЛИ ДЕСЯТКУ НАЙБІЛЬШ "СТУДЕНТСЬКИХ" ВНЗ СТОЛИЦІ УКРАЇНИ


Студентська рада Києва провела дослідження сприятливості умов навчання та перебування столичних ВНЗ.

Жоден із вищих навчальних закладів столиці України не посів першого місця у рейтингу найбільш сприятливих для навчання і проживання ВНЗ, що його проводила Студентська рада Києва. Про це на прес-конференції в УКРІНФОРМі повідомили ініціатор проведення опитування Єгор Самусенко та координатор проекту Євгенія Малих.

За словами Єгора Самусенка, в ході проведення цього соціологічного дослідження було опитано з допомогою електронної анкети 952 респондентів, які представляють 41 вищий навчальний заклад столиці України.

За основу опитування було взято ефективність роботи студентських рад, дотримання базових прав студентів і незалежність студентських засобів масової інформації, там де вони є.

"Жоден з ВНЗ не отримав відмінної оцінки за ставлення до студентів, позаяк у кожному з них, як правило, на перших місцях за впливом стоять адміністрація та професорсько-викладацький склад", - наголосив ініціатор соціологічного дослідження.

Євгенія Малих назвала десятку найбільш "студентських" ВНЗ за результатами опитування.

Перше місце, зазначила вона, не присуджувалось, оскільки до "найвищого критерію оцінювання - 33 бали - жоден з ВНЗ навіть не наблизився". Далі, в міру спадання рейтингу, йдуть: Університет економіки і права "Крок" (КРОК); Національний університет "Києво-Могилянська академія" (НаУКМА); Київський національний університет імені Тараса Шевченка (КНУ); Українська академія бізнесу і підприємництва (УАБП); Національний технічний університет "КПІ" (НТУУ "КПІ"); Національний університет біоресурсів і природокористування України (НУБП); Європейський університет (ЄУ); Національний медичний університет імені О. Богомольця (НМУ); Академія муніципального управління (АМУ).




Огигінал новини «СТУДЕНТИ НАЗВАЛИ ДЕСЯТКУ НАЙБІЛЬШ "СТУДЕНТСЬКИХ" ВНЗ СТОЛИЦІ УКРАЇНИ» - https://euroosvita.net/index.php/?category=1&id=431
«Євро Освіта»  - https://euroosvita.net/index.php