Про внесення зміни до пункту 3 Положення про Єдину державну електронну базу з питань освіти


Кабінет міністрів України ухвалив постанову, якою скасував вимогу отримувати згоду учасників освітнього процесу на обробку їх персональних даних.

Про це йдеться в постанові Кабміну № 391 від 27 серпня 2014 року.

Кабмін постановив внести зміни до «Положення про Єдину державну електронну базу з питань освіти», виключивши п'ятий абзац пункту 3: «У разі збирання персональних даних про фізичних осіб — учасників освітнього процесу забезпечується отримання їх згоди на обробку відповідних даних в Єдиній базі».


-------------------------------------------------------------------


КАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ
ПОСТАНОВА


від 27 серпня 2014 р. № 391

Київ

Про внесення зміни до пункту 3
Положення про Єдину державну
електронну базу з питань освіти


Кабінет Міністрів України постановляє:

Внести зміну до пункту 3 Положення про Єдину державну електронну базу з питань освіти, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 13 липня 2011 р. № 752 “Про створення Єдиної державної електронної бази з питань освіти” (Офіційний вісник України, 2011 р., № 55, ст. 2191), виключивши абзац п’ятий.



Прем’єр-міністр України
А. ЯЦЕНЮК



За інформацією: ua.racurs.ua ( http://ua.racurs.ua/news/33996-v-ukrayini-dozvolyly-obroblyaty-personalni-dani-uchasnykiv-osvitnogo-procesu-bez-yihnoyi-zgody ), kmu.gov.ua ( http://www.kmu.gov.ua/control/uk/cardnpd )



Додатково:

Про створення Єдиної державної електронної бази з питань освіти, ПОСТАНОВА від 13 липня 2011 р. № 752 ( https://euroosvita.net/index.php/?category=16&id=1167 )



Огигінал новини «Про внесення зміни до пункту 3 Положення про Єдину державну електронну базу з питань освіти» - https://euroosvita.net/index.php/?category=1&id=3492
«Євро Освіта»  - https://euroosvita.net/index.php