Мінсоцполітики: Щодо індексації стипендій


МІНІСТЕРСТВО СОЦІАЛЬНОЇ ПОЛІТИКИ УКРАЇНИ

ЛИСТ


від 27.06.2014 р. N 130/10/136-14

Щодо індексації стипендій

<...>

Пунктом 5 Порядку проведення індексації грошових доходів населення, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 17.07.2003 р. N 1078 (із змінами) (далі - Порядок), визначено, що базовим місяцем при обчисленні індексу споживчих цін для проведення індексації стипендії вважається місяць, в якому відбувається підвищення розміру стипендій.

Пунктом 10 1 Порядку передбачено, що обчислення індексу споживчих цін для проведення індексації стипендії здійснюється починаючи з місяця, в якому її призначено. У разі коли особа не отримувала стипендію або втратила право на її призначення, а в подальшому стипендія їй була знову або вперше призначена (за результатами наступного семестрового контролю, у зв'язку з переведенням на навчання за державним замовленням, появою підстав для призначення соціальної стипендії, поновленням на навчання тощо), обчислення індексу споживчих цін здійснюється з місяця призначення стипендії.

Враховуючи зазначене, базовим місяцем при індексації стипендії вважається місяць, в якому відбувається підвищення розміру стипендії.

У випадку, якщо студенти були зараховані у вересні 2013 року, індекс споживчих цін розраховується з місяця, в якому їх призначено за результатами семестрового контролю.

Якщо студентам виплачується підвищена стипендія за покращення оцінок, місяць виплати підвищеної стипендії не є базовим.

У випадку призначення підвищеної стипендії за успішність, на нашу думку, індексація має нараховуватись на розмір ординарної (звичайної) академічної стипендії.

Якщо студенту призначається соціальна стипендія, то обчислення індексу споживчих цін для проведення індексації такої стипендії має здійснюватися з місяця призначення стипендії.



Заступник директора Департаменту
стратегічного планування та аналізу -
начальник відділу
Н. Підлужна




kadrovik.ua ( http://www.kadrovik.ua/content/shchodo-indeksaciyi-stipendiy-0 )




Додатково:

Внесено зміни до Порядку надання пільгового проїзду студентам ( https://euroosvita.net/index.php/?category=1&id=3430 )



Огигінал новини «Мінсоцполітики: Щодо індексації стипендій» - https://euroosvita.net/index.php/?category=1&id=3437
«Євро Освіта»  - https://euroosvita.net/index.php