Інна Совсун: ВНЗ Донецької та Луганської областей продовжать термін вступної кампанії


Вищі навчальні заклади Донецької та Луганської областей продовжать термін вступної кампанії.
На цьому наголосила перший заступник Міністра освіти і науки Інна Совсун під час брифінгу 19 червня 2014 року у Будинку Уряду


«Два дні тому було прийнято складне рішення про скасування додаткової сесії ЗНО на Донбасі - через неможливість гарантування безпеки учасників та конфіденційність тестових матеріалів», - зазначила Інна Совсун.

Абітурієнти з Донецької та Луганської областей зможуть скласти зовнішнє незалежне оцінювання виключно в інших областях України. Перереєстрація на додаткову сесії ЗНО триватиме до 24.00 год. 20 червня.

Як повідомила перший заступник Міністра, вступна кампанія до вищих навчальних закладів України розпочнеться 11 липня. ВНЗ у Донецькій та Луганській областях матимуть змогу розпочати вступну кампанію 11 липня, або пізніше, в залежності від обставин у конкретному місті цих двох областей. Однак завершиться вступна кампанія для ВНЗ Донецької та Луганської областей у вересні (дата уточнюється).

За даними Українського центру оцінювання якості освіти, загальна кількість випускників у Донецькій та Луганській областях становить 36 тисяч. Станом на 19 червня перереєстрацію на сайті Українського центру оцінювання якості освіти для складання ЗНО під час додаткової сесії пройшли більше 18 тисяч абітурієнтів із цих двох областей.

Перший заступник Міністра Інна Совсун запевнила, що для тих абітурієнтів, які не перереєструвалися, або через певні причини не зможуть скласти ЗНО під час додаткової сесії, буде організовано третю сесію у вищих навчальних закладах.

Інна Совсун наголосила, що отримані результати ЗНО кожен абітурієнт зможе використати як під час вступу до ВНЗ, де складав зовнішнє незалежне оцінювання, так і при вступі до будь-якого іншого вищого навчального закладу.

Нагадаємо, що абітурієнти з Луганської та Донецької областей, які зареєструвались на додаткову сесію ЗНО у інших областях, будуть забезпечені безплатними місцями у гуртожитках вищих навчальних закладів. На сайті Міносвіти вже розміщені контакти осіб, відповідальних за поселення у гуртожитки для участі у додатковій сесії ЗНО.

Детальну інформацію про зміни в порядку проведення зовнішнього незалежного оцінювання можна отримати за телефоном "гарячої лінії" Українського центру оцінювання якості освіти 044-503-37-93

mon.gov.ua ( http://www.mon.gov.ua/ua/actually/34458-vischi-navchalni-zakladi-donetskoyi-ta-luganskoyi-oblastey-prodovgeat-termin-vstupnoyi-kampaniyi )




Додатково:

Керівництво МОН прозвітувало про роботу за 100 днів ( https://euroosvita.net/index.php/?category=1&id=3309 )



Огигінал новини «Інна Совсун: ВНЗ Донецької та Луганської областей продовжать термін вступної кампанії» - https://euroosvita.net/index.php/?category=1&id=3335
«Євро Освіта»  - https://euroosvita.net/index.php