В Україні стартувала кампанія з реєстрації учасників незалежного тестування


В Україні із 3 січня розпочинається реєстрація для участі в зовнішньому незалежному оцінюванні (ЗНО).



Про це повідомили в Українському центрі оцінювання якості освіти (УЦОЯО).

"Цього року ми проводимо експеримент щодо відкриття банку тестових завдань для масового тесту з української мови та літератури. Наприкінці реєстрації ми плануємо на сайті УЦОЯО, на сайтах усіх регіональних центрів розмістити матеріал, де будуть приклади всіх тестових завдань, які очікують абітурієнтів цього року. Вони будуть згруповані за темами і за складністю", - розповіла в ефірі "5 каналу" директор УЦОЯО Ірина Зайцева.

Внести особисті дані абітурієнти зможуть до 5 березня. Змінити інформацію в анкеті дозволяється до 19 березня.

За попередніми підрахунками, у 2014 році участь у незалежному тестуванні візьмуть понад 300 тисяч осіб. Для складання ЗНО їм дозволено вибрати не більше чотирьох предметів.

Крім української мови, тестування можна пройти ще шістьома мовами: російською, угорською, румунською, молдовською, польською і кримсько-татарською.

Зверніть увагу: Згідно з Календарним планом підготовки та проведення зовнішнього незалежного оцінювання навчальних досягнень осіб, які виявили бажання вступати до вищих навчальних закладів України в 2014 році, затвердженим наказом Міністерства освіти і науки України від 08.11.2013 № 1579, 3 червня 2014 року відбудеться тестування з іноземної мови.

Проведення оцінювання державі обійдеться у 110 мільйонів гривень.

Триватиме реєстрація на зовнішнє незалежне оцінювання 2014 року із 3 січня по 5 березня.

Зовнішнє незалежне оцінювання з української мови та літератури проходитиме впродовж двох днів (І та ІІ сесії). Тестування з усіх інших предметів відбуватиметься в один день.

Дати проведення зовнішнього незалежного оцінювання 2014 року:

Іноземні мови (англійська, німецька, французька, іспанська) – 3 червня

Українська мова і література (І сесія) – 5 червня

Українська мова і література (ІІ сесія) – 6 червня

Російська мова – 10 червня

Математика – 12 червня

Географія – 14 червня

Біологія – 16 червня

Фізика – 18 червня

Історія України – 20 червня

Хімія – 23 червня

Всесвітня історія – 25 червня

Світова література – 27 червня.



Додатково:

ЗНОву про ЗНО: що потрібно знати охочим взяти участь у тестуванні 2014 року ( https://euroosvita.net/index.php/?category=1&id=3011 )

ЗНО - 2014: Календарний план підготовки та проведення зовнішнього незалежного оцінювання ( https://euroosvita.net/index.php/?category=1&id=2926 )



Огигінал новини «В Україні стартувала кампанія з реєстрації учасників незалежного тестування» - https://euroosvita.net/index.php/?category=1&id=3018
«Євро Освіта»  - https://euroosvita.net/index.php