ІNTEL в Україні: 10 років успіху у реалізації ІКТ проектів у галузі вітчизняної освіти


З нагоди святкування 10-річчя реалізації міжнародних освітніх програм Intel в Україні відбувся П’ятий Міжнародний Форум Intel «Нові горизонти інформаційно-комуникаційних технологій в освіті».

Його співорганізаторами виступили компанія Intel, Міністерство освіти і науки України, Інститут інноваційних технологій і змісту освіти України, Академія педагогічних наук України та Національний технічний університет України «Київський політехнічний інститут».

Метою Форуму стала презентація світових тенденцій та комплексних рішень по запровадженню ІКТ в освітній процес.

Провідні експерти та партнери галузі поділилися досвідом із використання ІКТ в учбово- виховному процесі з метою трансформації освіти та підготовки молоді до життя в умовах інформаційного суспільства.

У рамках Форуму відбулась прес-конференція, під час якої представники Intel і Міністерства освіти та науки України розповіли про світові ІТ-тренди в освітньому процесі та обговорили перспективи реалізації спільних ініциатив МОН та Intel в системі освіти України.

ІNTEL в Україні: 10 років успіху у реалізації ІКТ проектів у галузі вітчизняної освіти ( /prog/data/upimages/education_forum_1.JPG )

ІNTEL в Україні: 10 років успіху у реалізації ІКТ проектів у галузі вітчизняної освіти ( /prog/data/upimages/education_forum_2.JPG )


Міністерство освіти та науки України спільно з компанією Intel планують розробку та формування масштабованої политики в галузі трансформації ІКТ-освіти на рівні регіону, міста та окремо обраного учбового закладу.
У грудні 2013 року стартує пілотний проект на рівні учбового закладу у Києві, на рівні міста- у Львові, і на рівні області - у Запорізській області.
Компанія Intel, у свою чергу, має намір поділитися серйозною експертною оцінкою, досвідом реалізації освітньої політики в інших країнах світу ( наприклад, у Фінляндії, Сингапурі, Кореї та інших), а також порадами міжнародної групи визнаних спенціалістів з метою дати практичний інструментарій ефективної трансформації системи освіти.

ІNTEL в Україні: 10 років успіху у реалізації ІКТ проектів у галузі вітчизняної освіти ( /prog/data/upimages/tatiana-nanaeva_2.JPG )


Тетяна Нанаєва, Директор освітніх програм Intel в Україні, регіональный менеджер із корпоративних питань Intel у країнах СНД: «Наше основне завдання – допомогти сситемі освіти України у розвитку інновацій та технологічної готовності до прийдешніх змін у галузі ІКТ, а багаторічний досвід реалізації освітніх програм та іноваційний підхід допоможуть нам у цьому»

ІNTEL в Україні: 10 років успіху у реалізації ІКТ проектів у галузі вітчизняної освіти ( /prog/data/upimages/education_forum_speakers.JPG )




За інформацією: IntelUkraine ( https://www.facebook.com/IntelUkraine ), kpi.ua ( http://kpi.ua/13-12-10 ), 10.iteach.com.ua ( http://10.iteach.com.ua/page/25 )






Додатково:

Исследование Intel: Как молодежь относится к современным технологиям? ( https://euroosvita.net/index.php/?category=1&id=2896 )



Огигінал новини «ІNTEL в Україні: 10 років успіху у реалізації ІКТ проектів у галузі вітчизняної освіти» - https://euroosvita.net/index.php/?category=1&id=2991
«Євро Освіта»  - https://euroosvita.net/index.php