З наступного року з’явиться сервіс продажу студентських проїзних квитків через Інтернет


З наступного року залізничні квитки для студентів в Інтернеті будуть продавати зі знижкою. Придбати квитки зі знижкою на поїзди учні вузів зможуть з 1 липня 2014 року.

До цього часу буде підготовлена Єдина електронна база даних Міністерства освіти і науки, яка реєструє всіх студентів. Про це заявив заступник гендиректора Укрзалізниці Павло Чекалов, передає dt.ua.

- При введенні даних студентського квитка система автоматично відправляє запит до бази даних МОН, після чого касиру надходить інформація, що підтверджує або не підтверджує легітимність студентського посвідчення. Система буде так само працювати і при онлайн-продажу квитків через сайт Укрзалізниці, - пояснив заступник гендиректора УЗ.

Нагадаємо, в жовтні Укрзалізниця розширила список поїздів, посадка на які здійснюється з набутими в Інтернеті електронними квитками - при цьому для пасажира немає необхідності звертатися в касу. Придбати такі квитки можна на всі швидкісні потяги категорії Інтерсіті+, а також на деякі поїзди, що курсують між Києвом та Донецьком, Сімферополем, Львовом, Харковом, Одесою і Дніпропетровськом.


vidido.ua ( http://vidido.ua/index.php/pogliad/article/studenti_zmozhut_kupiti_v_interneti_zaliznichni_kvitki_zi_znizhkoju/ )





Додатково:

Постанова КМУ №784: Про внесення змін до пункту 6 Порядку надання пільгового проїзду студентам вищих навчальних закладів I-IV рівнів акредитації та учням професійно-технічних навчальних закладів ( https://euroosvita.net/index.php/?category=1&id=2903 )



Огигінал новини «З наступного року з’явиться сервіс продажу студентських проїзних квитків через Інтернет» - https://euroosvita.net/index.php/?category=1&id=2911
«Євро Освіта»  - https://euroosvita.net/index.php