Промова Михайла Згуровського та Лілії Гриневич під час Круглого столу "Закон про вищу освіту: що, де, коли?" (12.06.2013)


12 червня 2013 р. з 10.00 до 12.00. у Києві в інформаційному агентстві УКРІНФОРМ (вул. Б. Хмельницького, 8/16) відбувся круглий стіл на тему “Закон про вищу освіту: що, де, коли?”.

Захід організований Комітетом з питань науки та освіти Верховної Ради України та Міжнародним фондом «Відродження» в рамках проекту “Громадська платформа освітньої політики”.

Під час заходу було обговорено такі питання:

- Які є перспективи ухвалення нового закону «Про вищу освіту» ( https://euroosvita.net/index.php/?category=1&id=2423 )?

- Коли парламент буде розглядати цей законопроект?

- Як досягти згоди в питанні ухвалення нового закону «Про вищу освіту» між політиками, урядовцями, громадськими організаціями та академічною спільнотою?


Відомо, що 22 травня 2013 р. Комітет з питань науки і освіти на розширеному засіданні прийняв рішення рекомендувати Верховній Раді України взяти за основу законопроект №1187-2 і доопрацювати його до другого читання, одночасно відхиливши законопроекти №1187 і №1187-1.

В роботі круглого столу взяли участь:


Лілія Гриневич, голова Комітету з питань науки і освіти Верховної Ради України
Відео з промовою Лілії Гриневич ( http://www.youtube.com/watch?v=ubpdgGjFrKk&feature=youtu.be )

Ігор Лікарчук, директор неурядової організації Центру тестових технологій і моніторингу якості освіти

Павло Полянський, голова правління ГО “Центр освітнього моніторингу”

Георгій Касьянов, радник директора з освітніх питань Міжнародного фонду «Відродження»

Ростислав Павленко, народний депутат України (Український Демократичний Альянс за Реформи «УДАР»)
Ірина Бекешкіна, директор Фонду “Демократичні ініціативи імені Ілька Кучеріва”

Єлизавета Щепетильникова, президент всеукраїнської молодіжної громадської організації “Українська асоціація студентського самоврядування”

Михайло Згуровський, ректор Національного технічного університету України «Київський політехнічний інститут».
Відео з промовою Михайла Згуровського ( http://www.youtube.com/watch?v=xYQHU0A-1RU&feature=em-upload_owner )


Громадська платформа освітньої політики


Проект "Громадська платформа освітньої політики" спрямований на формування в Україні практики ефективної взаємодії громадськості та влади в обговоренні і ухваленні важливих управлінських рішень у сфері освіти, в т.ч. і під час обговорення та прийняття нормативних і законодавчих актів.

«Громадська платформа» є продовженням підтриманих міжнародним фондом «Відродження» у 2006-2012 рр. ініціатив, які дозволили сформувати незалежну експертну спільноту.

Фонд сподівається, що «Громадська платформа» дозволить ефективно використати потенціал громадських експертів та сформувати дієву модель співпраці між законодавчою владою та громадськими організаціями в освітньому секторі.

Завданнями проекту є:

- консолідація та мобілізація зусиль представників громадських організацій та експертного середовища у розробці та прийнятті законодавчих і нормативних актів у галузі освіти, що відповідають очікуванням і потребам прогресивної частини суспільства;

забезпечення сприятливих умов для публічної дискусії представників громадянського суспільства стосовно актуальних проблем функціонування освітньої галузі, з'ясування можливих альтернатив їхнього вирішення;

- організація відкритого публічного діалогу з владою стосовно актуальних проблем функціонування освітньої галузі.


Круглий стіл на тему "Закон про вищу освіту: що, де, коли?" є першим публічним заходом в рамках згаданого проекту.



За інформацією: irf.ua ( http://www.irf.ua/index.php?option=com_content&view=frontpage&Itemid=1 ), centromonitor.com.ua ( http://centromonitor.com.ua/?p=1455 ),
youtube.com ( http://www.youtube.com/watch?v=xYQHU0A-1RU&feature=em-upload_owner ) та euroosvita.net ( https://euroosvita.net/reyt/ )




Додатково:

Щорічний звіт ЄС щодо України 2012 (21/03/2013) ( https://euroosvita.net/index.php/?category=1&id=2576 )

"Щодо державної політики підтримки розвитку інноваційних кластерів у промисловості України". Аналітична записка ( https://euroosvita.net/index.php/?category=1&id=2545 )

НаУКМА: Звернення на підтримку реформи вищої освіти України ( https://euroosvita.net/index.php/?category=1&id=2511 )

Вища освіта потребує революційних змін ( https://euroosvita.net/index.php/?category=1&id=1813 )



Огигінал новини «Промова Михайла Згуровського та Лілії Гриневич під час Круглого столу "Закон про вищу освіту: що, де, коли?" (12.06.2013)» - https://euroosvita.net/index.php/?category=1&id=2683
«Євро Освіта»  - https://euroosvita.net/index.php