У НТУУ «КПІ» говорили про розвиток науки та розбудову дослідницького університету


25 квітня 2013 року в Національному технічному університеті України «Київський політехнічний інститут» пройшла ХІ Міжнародна молодіжна науково-практична конференція «Історія розвитку науки, техніки та освіти» за темою «Розбудова дослідницького університету».



Її було проведено у рамках Міжнародного молодіжного симпозіуму з історії науки і техніки «Пріоритети української науки».

Організаторами конференції виступили Національний технічний університет України «Київський політехнічний інститут», фізико-математичний факультет НТУУ «КПІ», Національна академія наук України, Центр досліджень науково-технічного потенціалу та історії науки ім. Г.М.Доброва НАН України, Державний політехнічний музей при НТУУ «КПІ» та Науково-технічна бібліотека ім. Г.П.Денисенка НТУУ «КПІ». Участь у конференції взяли наукові співробітники, студенти і аспіранти фізико-математичного та інших факультетів і інститутів НТУУ «КПІ», представники Національної академії наук України, Центру досліджень науково-технічного потенціалу та історії науки ім. Г. М. Доброва НАН України, працівники Державного політехнічного музею при НТУУ «КПІ».

Конференція розпочалася з пленарного засідання, яке відкрив проректор з наукової роботи КПІ академік НАН України Михайло Ільченко, та проводилася за трьома секціями: «Роль особистості в науці. Феномен наукової та науково-технічної школи», «Сторінки історії природничих та технічних наук в Україні та світі. Фізика та сучасний технологічний світ», «Розвиток освіти в Україні та світі. Методологія навчання фізико-математичних наук». Усього на розгляд організаційного комітету конференції надійшли тези доповідей за більш як 125 темами.

Заходи, передбачені програмою другого дня Міжнародного молодіжного симпозіуму «З історії науки і техніки «Пріоритети української науки», відбудуться 26 квітня у Центрі досліджень науково-технічного потенціалу та історії науки ім. Г.М.Доброва НАН України.



Огигінал новини «У НТУУ «КПІ» говорили про розвиток науки та розбудову дослідницького університету» - https://euroosvita.net/index.php/?category=1&id=2629
«Євро Освіта»  - https://euroosvita.net/index.php