5 щорічний міжнародний симпозіум із ранжування університетів та забезпечення якості 2013


Tuesday 30th April 2013
NH Hotel Grand Sablon, Brussels


Головні спікери:

Хорді Карел, Директор проекту Безперервне навчання, Вища освіта та міжнародні справи, DG EAC, Європейська комісія

Геро Федеркайль, голова рейтингів, CHE- Центр по розвитку освіти, віце-президент Наглядової Ради із академічного рейтингування та якості

Філ Беті, заступник директора Times Higher Education і редактор Всесвітнього рейтингу Times Higher Education

Андрес Карріон Гарсія директор Центру якості та змін у менеджменті, Валенсійський технологічний університет




Концепція університетських рейтингів швидко стає одним із найбільш важливих інструментів, що використовуються як студентами, так і професіоналами науковцями в усьому світі.

Університети використовують їх аби визначити свої досягнення, професійну репутацію та статус, у той час як студенти користуються ними задля того, щоб обрати місце свого навчання та досліджень у майбутньому.

У той час, як галузь вищої освіти широко визнається як один із ключових рушіїв економічного росту, ці місця набувають навіть більшого значення, коли йдеться про системи оцінювання та порівняння запропонованих послуг із вищої освіти.

Усвідомлюючи потребу у більшій зрозумілості, Європейська комісія нещодавно запровадила другу стадію свого найважливішого проекту U-Multirank ( http://www.umultirank.org/ )- незалежної від державної влади та університетів.

Його мета- розробка та тестування нової багаторівневої рейтингової системи університетів, має більш глобальне охоплення та являє собою альтернативу проектам, що зосереджуються в основному на якості досліджень.

Визначаючи університети по всьому світі та прагнучи інтегрувати різні напрямки якості у рейтингових системах, U-Multirank оприлюднить свої перші результати на початку 2014 року, що стосуватимуться по меншій мірі 500 вищих навчальних закладів. У подальшому кількість внз та галузей будуть поступово збільшуватись.

Висловлюється надія на те, що комплексна рейтингова система допоможе політикам у розробці більш довготривалих стратегій як частини біль широко завдання модернізації вищої освіти.

Цьогорічний міжнародний симпозіум, що проводитиметься уп’яте, оцінить останні здобутки та бачення майбутнього ініціативи U-Multirank та виклики, що очікують попереду у підтримці всеохоплюючих та зручних для користувача систем для ранжування університетів.
Показники та збір даних є ключовими сферами, які мають бути розглянуті та вивчені на основі комплексного підходу під керівництвом Європейської комісії.

Симпозіум надасть безцінну можливість обговорити динаміку між міжнародними рейтингами та національними проектами, що здійснюються у різних країнах, налагодити співпрацю, обговорити стратегії та поділитися кращим досвідом.

Public Policy Exchange запрошує до участі усіх ключових партнерів, відповідальних посадовців та учасників. Симпозіум підтримуватиме обмін думками та спонукатиме делегатів до участі у продуктивних обговореннях важливих тем.

Навіщо брати участь?

• Проаналізувати та продискутувати механізми визначення показників діяльності, професійної репутації, статусу університету за допомогою зручних рейтингів
• Розглянути шляхи спрощення участі на доступу до інформації для студентів та викладацького складу
• Розглянути проблеми у існуючих рейтингових системах, зборі даних та показників
• Поділитися кращим досвідом у галузі провадження рейтингових систем на національному та міжнародному рівнях


На симпозіумі виступатимуть:

Хорді Карел та Геро Федеркайль з доповіддю «Багаторівневий підхід до університетських рейтингів- підводячи підсумки»

Філ Беті «Оцінюючи вплив міжнародної рейтингової системи на політику»

Андрес Карріон Гарсія «На шляху ефективних показників та рейтингових систем завдяки розвиренню міжгалузевого співробітництва»

Високопосадовець Ліги європейських дослідницьких університетів «Аналіз ролі і наслідків глобальних рейтингових систем для університетів»


Докладніше про Симпозіум ТУТ ( http://publicpolicyexchange.co.uk/events/DD30-PPE2.php )



publicpolicyexchange.co.uk ( http-publicpolicyexchange-co-uk-events-dd30-ppe2-php )
Переклад: Михайленко Ігор /Оксана Бурдик
для euroosvita.net



Додатково:

Форум IREG із методологій рейтингування ( https://euroosvita.net/index.php/?category=1&id=2596 )

Започатковано рейтингову систему U-Multirank; очікується, що до неї приєднаються 500 університетів ( https://euroosvita.net/index.php/?category=1&id=2523 )

Заклик до участі: Європейська асоціація університетів досліджує вплив рейтингів на університети ( https://euroosvita.net/index.php/?category=1&id=2572 )



Огигінал новини «5 щорічний міжнародний симпозіум із ранжування університетів та забезпечення якості 2013» - https://euroosvita.net/index.php/?category=1&id=2612
«Євро Освіта»  - https://euroosvita.net/index.php