Всеукраїнська студентська олімпіада 2013: хто кращий з хірургії?


Протягом двох днів 10-11 квітня 2013 року в Національному медичному університеті імені О.О. Богомольця на кафедрі хірургії №3 проходив II етап Всеукраїнської студентської олімпіади з хірургії.
В Олімпіаді взяли участь 29 студентів із 13 медичних вищих навчальних закладів України.


Найбільша кількість учасників – 15 осіб були студентами VI курсу, одинадцять представляло V курс і три учасники, які навчаються на IV курсі, проходили поза конкурсом. Для 12 конкурсантів це була перша участь в олімпіаді з хірургії, а для решти цьогорічна олімпіада була другою спробою вибороти нагороди.

Олімпіада проходила в ІІI тури: І тур – теоретичний (тестові завдання), ІІ тур - письмова робота з різних питань хірургії та розв’язання ситуаційних задач, ІІI тур – практичний (практичні навички на фантомах та курація хворих).

Першого дня проведення олімпіади академік НАМН України, професор П.Д. Фомін прочитав студентам лекцію на тему «Особливості підготовки хірургів-інтернів у країнах Європи та Україні».

Урочисте підведення підсумків олімпіади проводилося в конференц-залі кафедри хірургії №3 НМУ.

В заключному слові академік НАМН України, професор П.Д. Фомін наголосив, що досягнення в хірургії стають реальністю, якщо людина багато працює над собою і постійно удосконалює свої знання та вміння і побажав майбутнім науковцям-хірургам міцного здоров’я та успіхів в майбутньому.

За результатами дводенного наукового змагання переможці олімпіади отримали один дипломи І, ІІ та ІІІ ступеню і вісім заохочувальних дипломів. Кожен студент отримав сертифікат учасника олімпіади.

Список переможців II етапу
Всеукраїнської Олімпіади з хірургії в
Національному медичному університеті імені О.О.Богомольця
у 2013 році



Диплом І ступеня - Шамрай Дмитро Вікторович (Національний медичний університет ім.О.О.Богомольця) ( https://euroosvita.net/index.php/?category=35&id=675 )

Диплом ІІ ступеня - Олісеєнко Денис Вікторович (Сумський державний медичний університет)

Диплом ІІІ ступеня - Токарчук Ігор Миколайович (Національний медичний університет ім.О.О.Богомольця)

Диплом заохочувальний за найкращу трактовку інструментальних методів дослідження - Дудко Тарас Олександрович (Буковинський державний медичний університет)

Диплом заохочувальний за найкращу роботу у ліжка хворого - Савчин Михайло Іванович (Львівський національний медичний університет ім.Д.Галицького)

Диплом заохочувальний за найкраще виконання практичних навичок - Рязанцева Олена Олександрівна (ДЗ «Луганський державний медичний університет»)

Диплом заохочувальний за найкраще вирішення ситуаційної задачі - Гончаренко Павло Васильович (Вінницький національний медичний університет ім.М.І.Пирогова)

Диплом заохочувальний за найкращу роботу у ліжка хворого - Семененко Наталія Вікторівна (Вінницький національний медичний університет ім.М.І.Пирогова)

Диплом заохочувальний за найкращі відповіді по тестам - Домбровський Олександр Анатолійович (Тернопільський державний медичний університет ім. І.Я.Горбачевського)

Диплом заохочувальний за найкраще виконання практичних навичок - Хомович Андрій Володимирович (Українська медична стоматологічна академія м.Полтава)

Диплом заохочувальний за найкращі відповіді на теоретичні питання - Козаков Костянтин Григорович (Тернопільський державний медичний університет ім. І.Я.Горбачевського)



Додатково:

У підготовці майбутніх медиків найбільш фаховими було визнано три вищих навчальних заклади ( https://euroosvita.net/index.php/?category=1&id=2246 )

Всеукраїнська студентська олімпіада 2012: хто кращий з хірургії? ( https://euroosvita.net/index.php/?category=1&id=1818 )

Про нагородження переможців Всеукраїнського конкурсу "Винахід-2012" ( https://euroosvita.net/index.php/?category=1&id=2602 )



Огигінал новини «Всеукраїнська студентська олімпіада 2013: хто кращий з хірургії?» - https://euroosvita.net/index.php/?category=1&id=2608
«Євро Освіта»  - https://euroosvita.net/index.php