Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича здобув третє місце у робототехнічному конкурсі - Earth Rover Competition 2012


Команда факультету комп’ютерних наук Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича здобула ІІІ місце у міжнародному робототехнічному конкурсі Earth Rover Competition - 2012 у м. Кишинів (Молдова), який відбувся у Технічному університеті Молдови на факультеті комп’ютерних наук, інформатики та мікроелектроніки з 15 по 17 листопада 2012 р.

Команда Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича вдруге взяла участь у міжнародному робототехнічному конкурсі Earth Rover Competition і вдруге увійшла в трійку переможців із своїм телеметричним дослідницьким центром «VIZIO», назва якого за традицією складається із перших літер імен його розробників.

Під час виконання проекту було створено робота, призначеного для дослідження важкодоступної території і навіть інших планет. Робот виконує задачі дослідження території, вивчення клімату і складу атмосфери, а також пошуку мінералів, що містять залізо.

До складу розробленого телеметричного комплексу входить двохосьове мобільне шасі (рухома платформа) з корисним навантаженням до 5 кг, яке приводять в рух чотири електромотори, обладнані редукторами; IP-камера з високою роздільною здатністю і режимом «нічного бачення», можливістю кругового огляду, вбудованим динаміком та мікрофоном; WI-FI контролер; драйвер керування двигунами шасі; GPS модуль (для визначення глобальних координат за допомогою 32 супутників); сервопривід, здатний обертати поворотну поверхню на 180 градусів, сенсори для збору інформації і сонячні батареї для додаткового живлення.

Представляли університет студенти 3-5 курсів факультету комп’ютерних наук Яковлєв Ігор, Пшеничний Олексій, Іванчук Олександр, Куліш Володимир, а допомагали їм випускники університету та учасники першого конкурсу Грицку Іон Петрович та Сидорчук Володимир Володимирович під керівництвом доцента кафедри комп’ютерних систем та мереж, к.т.н. Яковлєвої Інни Дмитрівни.

За результатами фінальних змагань команда Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича здобула третє місце та була нагороджена грамотами і цінними подарунками.


Нагадаємо: Минулого року команда ЧНУ виборола в Earth Rover 2011 перше місце ( http://newformaty.com.ua/?p=679 )




Огигінал новини «Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича здобув третє місце у робототехнічному конкурсі - Earth Rover Competition 2012» - https://euroosvita.net/index.php/?category=1&id=2360
«Євро Освіта»  - https://euroosvita.net/index.php