21-23 листопада 2012 року пройде Глобальний форум ЮНЕСКО «Освіта для всіх»


Форум стане унікальною дієвою платформою для поглиблення міжнародного співробітництва у галузі освіти, а також сприятиме виробленню інноваційних механізмів реалізації ініціативи ООН «Освіта для всіх». Його проведення набуває особливої актуальності у контексті започаткування генеральним секретарем ООН Пан Гі Муном у вересні цього року нової ініціативи ООН «Освіта понад усе» (Education First), головним «провідником» якої визначено ЮНЕСКО.

Програму "Освіта для всіх", спрямовано на вирішення різноманітних проблем у сфері освіти - від ліквідації безграмотності у найбідніших регіонах світу до організації безперервної освіти дорослих у розвинених країнах.

До складу Управляючого комітету всесвітньої Програми "Освіта для всіх" входять 18 членів: 7 представників з 193 держав-членів ЮНЕСКО (розділених за регіонами світу на сім електоральних груп), а також представники ЮНЕСКО, Світового банку, Організації економічного і соціального розвитку, та ряд інших міжнародних організацій.

У штаб-квартирі ЮНЕСКО в Парижі на 11-12 червня на засіданні Управляючого комітету його президентом було обрано ректора Російського університету дружби народів (РУДН)- академіка РАН Володимира Філіпова

Перший заступник Міністра освіти і науки, молоді та спорту України Євген Суліма візьме участь у першій сесії Глобального форуму

Метою проведення Глобального форуму ЮНЕСКО «Освіта для всіх» є аналіз стану реалізації проголошених під час Всесвітнього форуму з питань освіти (м. Дакар, 2000 р.) цілей та завдань програми ЮНЕСКО «Освіта для всіх», вироблення відповідного плану дій з метою активізації зусиль для досягнення цілей ОДВ до 2015 року, а також підготовки рекомендацій на період після 2015 року у контексті подальшого розвитку тематики «Освіта та розвиток» в рамках системи ООН.

Участь у роботі такого масштабного Міжнародного форуму сприятиме подальшому утвердженню іміджу нашої держави як активного учасника глобальних зусиль у рамках ОДВ, а також поглибленню плідного співробітництва України та ЮНЕСКО в галузі освіти.

Нагадаємо:

У 2011 році керівника національного академічного рейтингу «ТОП-200 Україна» ( https://euroosvita.net/index.php/?category=3 ) Линовицьку Олесю було запрошено ( https://euroosvita.net/?category=11&id=1064 ) на міжнародний Форум ЮНЕСКО: «Рейтинги та оцінка вищої освіти – сильні і слабкі сторони» ( https://euroosvita.net/?category=7&id=995 ).



За інформацією: mon.gov.ua ( http://www.mon.gov.ua/ua/actually/2066-u-parigei-sogodni-rozpochnetsya-globalniy-forum-yunesko-osvita-dlya-vsih ), ru.education.mon.gov.ru ( http://ru.education.mon.gov.ru/news/709/ ), euroosvita.net ( https://euroosvita.net/index.php/?category=1&id=1144 )



Додатково:

Среднесрочная стратегия на 2008-2013 гг, определяющая стратегическое видение и программные рамки для деятельности ЮНЕСКО в течение последующих шести лет во всех областях ее компетенции на глобальном, региональном и страновом уровнях. ( http://www.ifap.ru/ofdocs/unesco/unesco83.pdf )

Актуальные вопросы: ЮНЕСКО в 2012 г. ( https://euroosvita.net/index.php/?category=1&id=1439 )




Огигінал новини «21-23 листопада 2012 року пройде Глобальний форум ЮНЕСКО «Освіта для всіх»» - https://euroosvita.net/index.php/?category=1&id=2355
«Євро Освіта»  - https://euroosvita.net/index.php