Інформаційні Дні Програми Темпус в Україні 2012 - реєстрацію відкрито


Національний Темпус-офіс в Україні в співпраці з Представництвом Європейського Союзу в Україні за підтримки Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України проводить Інформаційні дні Програми Темпус ІV - 2012.

Запрошуємо до участі в заходах викладачів, науковців, студентів, аспірантів та інших представників вищих навчальних закладів, науково-дослідних установ та інших організацій, зацікавлених у розробленні та запровадженні міжнародних освітніх проектів, навчанні та стажуванні в Європі.

До уваги! У зв’язку із запланованими Європейським Союзом трансформаціями міжнародних освітніх програм у 2012 р. буде оголошено останній конкурс Програми Темпус IV, тому в межах цьогорічного конкурсу вдвічі збільшено фінансування і, відповідно, збільшиться кількість підтриманих проектів за участю українських партнерів порівняно з минулим роком (23 проекти-переможця конкурсу 2011 р. за участю 53 вищих навчальних закладів України).

Під час заходів буде презентовано особливості шостого, останнього, конкурсу Програми Темпус IV, умови участі, правила заповнення аплікаційної форми та супроводжуючих документів, результати п’ятого конкурсу Програми Темпус ІV. Також, у межах Інформаційних днів буде презентовано й інші освітні програми Європейського Союзу - Еразмус Мундус і Жана Моне, досвід вищих навчальних закладів, що беруть участь у цих програмах, і перспективи розвитку міжнародних освітніх програм ЄС.

Просимо розмістити інформацію про графік проведення Інформаційних днів Програми Темпус на сайтах ВНЗ України та інших освітніх сайтах.

Графік:

21-22 листопада 2012 р.
- Інформаційний День Програми Темпус і семінар з питань упровадження інструментів Болонського процесу – ЄКТС і Національної рамки кваліфікацій - за участю Національних експертів з реформування вищої освіти В.І. Лугового, Першого віце-президента Національної академії педагогічних наук України, та А.В. Ставицького, координатора ЄКТС Київського національного університету імені Тараса Шевченка, а також консультації з підготовки проектних заявок, Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника, м. Івано-Франківськ (робоча мова - українська). Реєстрацію відкрито (форма нижче). ПРОГРАМА ( http://www.tempus.org.ua/uk/korysna-informacija/publikaciji/517-program-infoday-seminar/download.html )

Контакти Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника - поселення, оргпитання - 0962217386, Мирослава.

13-14 грудня 2012 р. – Всеукраїнський інформаційний День Програми Темпус, семінар з питань упровадження інструментів Болонського процесу (Національний експерт) і консультації, Національний технічний університет України «Київський політехнічний інститут», м. Київ (робочі мови – українська/англійська). До участі запрошено представників Відділів програм Темпус, Еразмус Мундус, Жана Моне Виконавчого агентства з питань освіти, аудіовізуальних засобів та культури (ЕАСЕА, Брюссель). Реєстрацію відкрито.

24-25 січня 2013 р. - Інформаційний День Програми Темпус, семінар-тренінг з підготовки проектних заявок і консультації, Національний університет кораблебудування імені Адмірала Макарова, м. Миколаїв (робоча мова - українська). Реєстрацію відкрито.

Представники вищих навчальних закладів, дослідницьких установ, неурядових організацій, студенти, аспіранти запрошуються до участі в Інформаційних днях Програми Темпус, незалежно від області / міста, в яких проживають.

Важливо! Кожен з Інформаційних днів включатиме два дні заходів. Під час кожного першого дня сесій Інформаційних днів висвітлюватимуться такі питання: завдання, умови участі, аплікаційна процедура, відмінні риси, національні та регіональні пріоритети 6-го конкурсу Програми Темпус. Під час заходу буде представлено досвід українських вищих навчальних закладів щодо створення проектної заявки та втілення проектів Темпус в Україні. Інформація про програми Еразмус Мундус, Жана Моне. Другий день - семінар із запровадження ключових інструментів Болонського процесу (ЄКТС/НРК/системи забезпечення якості) та індивідуальні консультації щодо проектних заявок.

Інформаційний день Програми Темпус, що проводитиметься в м. Миколаєві, додатково включатиме тренінг зі складання проектних заявок. До участі в тренінгу запрошуються представники вищих навчальних закладів з обмеженим досвідом участі в проектах Темпус (не більше двох проектів). Кількість місць обмежена, реєстрація обов'язкова.

Матеріали презентацій підготовлено українською/ англійською/ російською мовами.

Реєстрація обов’язкова! Участь в Інформаційних днях є безкоштовною, транспортні витрати не відшкодовуються. Будь ласка, слідкуйте за новинами на сайті НТО в Україні. Детальну програму Інформаційних днів програми Темпус буде розміщено на сайті Національного Темпус-офісу в Україні ближче до дат проведення заходів.

Контакти: Національний Темпус-офіс в Україні, http://www.tempus.org.ua, тел. 044 2866668; 044 3322645, tempus@ilid.org.ua

Реєстраційна форма

1. Деталі учасника (ів):
Прізвище, ім’я,

по батькові
Посада
Організація

(повна назва)
Контакти (телефон з кодом міста, е-адреса)


2. Місце та дата участі, оберіть потрібне: √

Участь в інформаційних днях та/ чи семінарі:

Івано-Франківськ: 21 листопада 2012 (Інфо День)

Івано-Франківськ: 22 листопада 2012
(семінар із запровадження інструментів Болонського процесу)

Київ – 13 грудня 2012 (Інфо День)

Київ – 14 грудня 2012
(семінар із запровадження інструментів Болонського процесу)

Миколаїв– 24 січня 2013 (ІнфоДень)

Миколаїв– 25 січня 2013 (тренінг з написання проектів)



3. Чи потрібне офіційне запрошення

Так ____*Вкажіть деталі для запрошення (ПІБ ректора, адреса, факс з кодом міста)

Ні ______

4. На які питання Ви хотіли б отримати відповідь на заході?

5. Чи потрібна консультація щодо подання проектної заявки на конкурс на другий день заходу?

Так ____*Вкажіть на яку дату із запропонованих та обов’язково надішліть на е-пошту tempus@ilid.org.ua короткий опис проектної пропозиції (англійською чи українською мовою) не пізніше ніж за 5 днів до заходу.

Ні ______





Додатково:



ВНЗ – учасники програми Темпус – флагмани зі створення та розвитку європейських засад університетської освіти в Україні ( https://euroosvita.net/index.php/?category=1&id=2243 )




Огигінал новини «Інформаційні Дні Програми Темпус в Україні 2012 - реєстрацію відкрито» - https://euroosvita.net/index.php/?category=1&id=2336
«Євро Освіта»  - https://euroosvita.net/index.php