Проект СумДУ переміг на конкурсі Європейської Комісії «Інвестуючи в людей» та отримав фінансування - 200 тисяч євро


Проект Центру підтримки сім’ї Сумського державного університету «Рівні можливості для здобуття професії молодими матерями-студентками у вищих навчальних закладах» переміг на конкурсі Європейської Комісії «Інвестуючи в людей» у сфері захисту прав жінок та отримав фінансування у розмірі близько 200 тисяч євро.

Переможний проект розрахований на три роки. Його мета – допомогти молодим мамам, які поєднують виховання дитини з роботою чи навчанням. Задля цього працівники Центру «Студентський лелека» проводитимуть наукові дослідження, тренінги для адміністрації вишів, а також запропонують заходи задля піднесення значимості сім’ї та план дій щодо поширення подібної підтримки молодих мам на рівні держави.

На думку керівника проекту Ніни Світайло, позиція доброзичливості до сім’ї сприятиме досягненню рівності чоловіків і жінок: «Важливо, що це розуміють численні організації та фонди, що вже підтримали проект «Студентський лелека».
Серед них: Програма розвитку ООН, фонд Конрада Аденауера, фонд братів Кличків, муніципальні та обласні служби. Тепер до цієї команди приєдналася Європейська Комісія. Проекти, які підтримують та захищають інтереси сімейних студентів – достатньо поширене явище за кордоном. У нашій країні таких ініціатив поки ще не багато, саме тому новостворений проект спрямовуватиме свою роботу на вищі навчальні заклади всіх регіонів України».

Команда проекту впевнена, що найближчим часом позитивний досвід проекту «Рівні можливості для здобуття професії молодими матерями-студентками у вищих навчальних закладах» оцінять не тільки молоді батьки, але й найвимогливіші експерти – діти.


Додатково:

СумДУ в програмі ТЕМПУС є учасником 6 проектів-переможців, що є найвищим показником серед ВНЗ України ( https://euroosvita.net/index.php/?category=1&id=2247 )

Луганський національний університет імені Тараса Шевченка - єдиний у країні виш, готовий прийняти у своїх гуртожитках людей з інвалідністю ( https://euroosvita.net/index.php/?category=1&id=2245 )




Огигінал новини «Проект СумДУ переміг на конкурсі Європейської Комісії «Інвестуючи в людей» та отримав фінансування - 200 тисяч євро» - https://euroosvita.net/index.php/?category=1&id=2322
«Євро Освіта»  - https://euroosvita.net/index.php