Національний педагогічний університет імені Михайла Драгоманова було прийнято до International Association of University


23 жовтня Національний педагогічний університет імені Михайла Драгоманова було урочисто прийнято до всесвітньої асоціація вищих навчальних закладів при ЮНЕСКО – Міжнародної асоціації університетів (International Association of University - IAU) ( https://euroosvita.net/index.php/?category=36&id=414 ), яка об'єднує установи і організації зі 150 країн і має на меті надавати відповіді на спільні проблеми представників різних народів, співпрацює з різноманітними міжнародними, регіональними та національними органами, що діють у сфері вищої освіти.

МАУ заснована в Парижі і знаходиться в штаб-квартирі ЮНЕСКО. Однак, це незалежна організація. У 2008 році Генеральна асамблея МАУ обрала Хуана Рамона де ла Фуенте, колишного ректора Національного автономного університету Мексики в якості президента, на період 2008-2012 рр. Генеральним секретарем є Єва Егрон-Полак, колишній віце-президент Асоціації університетів і коледжів Канади.

Серед основних академічних принципів, визнаних Статутом МАУ як такі, що підкреслюють і визначають роль вищих навчальних закладів, відомі: академічна свобода щодо розповсюдження, утворення і поширення знань; автономія навчального закладу має бути збалансованою соціальною відповідальністю та здатністю реагування; забезпечення найвищих стандартів своєї діяльності; протидія всім формам статевої, расової, релігійної чи етнічної дискримінації; повага до розбіжностей у поглядах; заохочення і розвиток міжкультурного спілкування і навчання; свобода академічної мобільності і заохочення інтернаціоналізації знань; сприяння захисту прав людини, правосуддя, свободи, людської гідності і солідарності.

Завдяки членству в організації для драгоманівців відкрилися можливості широкої наукової діяльності і навчання за кордоном, участі в організованих асоціацією конференція, семінарах, симпозіумах.

Ректор Національного педагогічного університету імені Михайла Драгоманова Віктор Андрущенко, коментуючи подію, зауважив, що безумовно, Драгоманівський університет має членство у багатьох всеукраїнських і міжнародних освітніх організаціях, але це лише підтверджує його високий авторитет за кордоном і в Україні та сприяє мобільності студентів-драгоманівців.

Прес-служба університету ( http://www.npu.edu.ua/index.php?option=com_content&view=article&id=1909%3A2012-11-06-19-29-55&catid=9%3Ass&lang=en )




Додатково:

ВНЗ України в міжнародних асоціаціях університетів у 2011 році ( https://euroosvita.net/index.php/?category=49&id=1769 )



Огигінал новини «Національний педагогічний університет імені Михайла Драгоманова було прийнято до International Association of University» - https://euroosvita.net/index.php/?category=1&id=2285
«Євро Освіта»  - https://euroosvita.net/index.php