Медведєв запропонував автоматично перевіряти дипломні роботи російських студентів на плагіат


Прем'єр-міністр РФ Дмитро Медведєв опублікував чергове повідомлення в своєму відеоблозі.



Він приділив увагу проблемі наукового плагіату.

За його словами, в РФ в найкоротші терміни необхідно розробити технологію і порядок публікації робіт і забезпечити перевірку на плагіат всіх дипломів і дисертацій. Якщо програма доведе свою ефективність і у влади вистачить сил, перевірка очікує також реферати та курсові роботи.

Прем'єр-міністр РФ вважає, що дипломні роботи повинні стати загальнодоступними, а перевірка на плагіат повинна здійснюватися в автоматичному режимі. "Це гарантує і захист авторських прав, до речі, молодих дослідників, а завдяки соціальним мережам і студенти, і викладачі зможуть обговорювати і коментувати роботи", – відзначив Д.Медведєв.

Він додав, що вже сьогодні Міністерство освіти РФ реалізує проект "Електронна вища атестаційна комісія", який дозволяє здійснювати комплексний аналіз текстів для дисертацій з метою виявлення в роботах компіляцій і порушень авторських прав. Проект повинен запрацювати в 2013р.

Д.Медведєв нагадав, що багато країн вже апробували методи захисту авторського права, які дозволять перемогти плагіат і підвищити інтерес до науки.



Додатково:


Нострификация документов об образовании: Равнение на три рейтинга ( https://euroosvita.net/index.php/?category=1&id=1678 )

Задача государства в том, чтобы деньги, которые тратятся на образование, тратились с умом ( https://euroosvita.net/index.php/?category=1&id=1615 )

Подписан закон, позволяющий поступать в частные вузы на бюджет ( https://euroosvita.net/index.php/?category=1&id=1334 )



Огигінал новини «Медведєв запропонував автоматично перевіряти дипломні роботи російських студентів на плагіат» - https://euroosvita.net/index.php/?category=1&id=2168
«Євро Освіта»  - https://euroosvita.net/index.php