Одесити віддали перевагу українській мові перед російською


Про це повідомила на прес-конференції заступник начальника Управління освіти Одеської міськради Вікторія Іщенко.



За даними управління, 52 відсотки батьків написали заяви, в яких висловилися, щоб їхніх дітей навчали державною мовою, а 48 відсотків обрали для своїх дітей російську мову навчання. Разом з тим, кількість російськомовних класів цього року, порівняно з минулим, зросла: 1 вересня буде відкрито 33 таких класи, а в 2011 році їх було 26. В.Іщенко відзначила, що перші класи формувалися цього року за обраними батьками мовами навчання (російською чи українською) згідно з прийнятою Одеською міськрадою «Програмою збереження і розвитку російської мови на період з 2011 по 2015 роки».

«Російських класів не буде тільки в українській гімназії №7, — повідомила В.Іщенко, — оскільки рада гімназії проголосувала за дотримання Статуту навчального закладу і відмовилася навчати дітей цій мові».

У зв'язку з різким збільшенням в минулому році першокласників, які навчаються російською мовою, за рахунок міського бюджету додатково придбано 815 комплектів підручників, повідомила заступник начальника Управління освіти.




Додатково:


Звернення Вченої ради Львівського національного університету імені Івана Франка до Голови Верховної Ради України та народних депутатів України ( https://euroosvita.net/index.php/?category=1&id=1966 )

Коротка пам'ятка абітурієнту на день проведення ЗНО ( https://euroosvita.net/index.php/?category=1&id=1866 )

ЗНО 2012 - найбільшою популярністю користуються українська мова і література, історія України та математика ( https://euroosvita.net/index.php/?category=1&id=1823 )



Огигінал новини «Одесити віддали перевагу українській мові перед російською» - https://euroosvita.net/index.php/?category=1&id=2093
«Євро Освіта»  - https://euroosvita.net/index.php