У Національному університеті водного господарства та природокористування новий ректор


18 червня 2012 року наказом МОНМС України Микола Петрович Сорока призначений виконуючим обов’язки ректора Національного університету водного господарства та природокористування.

Представляючи колективу НУВГП в. о. ректора перший заступник Міністра освіти і науки, молоді та спорту Євген Суліма зазначив про попереднього ректора:

- «Життя не стоїть на місці, і Василь Арсентійович Гурин, пропрацювавши ректором сім років, з 2005-го, нині вирішив сконцентруватись на науковій роботі, залишившись працювати у Національному університеті водного господарства та природокористування. Відтак, Міністр видав наказ про розірвання контракту за згодою сторін. Нині розпочинається відповідальний період, іде вступна кампанія, і немає часу на зволікання – треба тримати кермо у міцних руках».

У свою чергу, новопризначений в. о. ректора НУВГП Микола Сорока заявив, що першочерговим завданням на новій посаді вважає проведення на належному рівні вступної кампанії. Найближчими ж днями збирається насамперед проаналізувати стан справ в університеті, зокрема, у фінансовій сфері.

«Я знаю, який потенціал має колектив, - наголосив Микола Сорока. – Разом із вами я зроблю все для того, аби продовжувати традиції університету, щоб колектив, знаний і на Рівненщині, і в Україні, і за її межами, тримав те місце, яке він зайняв, і статус національного університету підтверджувався справами».

Народився Микола Петрович Сорока 5 серпня 1952 року у с. Повчине Новоград-Волинського району на Житомирщині.
Після закінчення Української сільськогосподарської академії в 1974 році розпочав трудовий шлях на посаді головного інженера колгоспу. У 1975-1979 роках працював на Рівненщині заступником керуючого та головним інженером Рокитнівського районного об’єднання «Сільгосптехніка».

У 28 років став заступником голови Рівненського обласного об’єднання «Агропромремтранс», ще через рік – генеральним директором, а пізніше і головою правління Рівненського обласного виробничого об’єднання «Облагротехсервіс», де безперервно працював аж до 1997 року.

Два роки був керівником групи радянських спеціалістів у Демократичній Республіці Афганістан, брав участь у бойових діях.

У лютому 1997 року Президентом України був призначений головою Рівненської обласної державної адміністрації, яку незмінно очолював до січня 2005 року. У 2007 році був призначеним першим заступником міністра регіонального розвитку та будівництва.
Сорока М.П. – кандидат економічних наук, професор, заслужений працівник сільського господарства України.
Нагороджений орденами «За заслуги» І, ІІ і ІІІ ступенів, медалями і відзнаками міністерств, комітетів та відомств України, Португалії, Демократичної Республіки Афганістан, а також вісьмома орденами релігійних конфесій.


За матеріалами: nuwm.rv.ua ( http://nuwm.rv.ua/newspaper/news/nov669.html ) та mon.gov.ua ( http://mon.gov.ua/index.php/ru/10500-mikola-soroka-priznacheni-na-posadu-v-o-rektora-natsionalnogo-universitetu-vodnogo-gospodarstva-ta-prirodokoristuvannya )




Додатково:

Европейский суд обязал Украину выплатить 30 тысяч евро доценту ХАИ ( https://euroosvita.net/index.php/?category=1&id=2002 )

МОНмолодьспорту звітує про свою діяльність за 2011 рік ( https://euroosvita.net/index.php/?category=1&id=1995 )

В Ужгороді засідала Рада ректорів вишів Закарпаття ( https://euroosvita.net/index.php/?category=1&id=1980 )




Огигінал новини «У Національному університеті водного господарства та природокористування новий ректор» - https://euroosvita.net/index.php/?category=1&id=1996
«Євро Освіта»  - https://euroosvita.net/index.php