Новий міністр освіти Росії хоче скоротити в 2 рази кількість бюджетних місць у вузах


Новий міністр освіти Росії хоче скоротити в 2 рази кількість бюджетних місць у вузах і повністю перейти на систему платного освіти.



Колишній ректор Місіс Дмитро Ліванов, призначений міністром освіти в новому уряді, запропонував у два рази скоротити кількість бюджетних місць у вузах. Цю пропозицію він зробив в одному з останніх перед призначенням інтерв'ю, що 22 травня публікує "Російська газета".

За словами Ліванова, для студентів післу скорочення бюджетних місць необхідно підвищити фінансування. "Вартість одного студента повинна бути значно вище. Не 60 тисяч, як зараз, а 200-250 тисяч рублів", - заявив Ліванов.

Ліванов також висловився за те, щоб поступово повністю перейти на систему платної освіти. "Як тільки ми підемо від загальної безкоштовної вищої освіти, з'являться механізми, які допоможуть залучити на підприємства коштовні кадри. Наприклад, освітній кредит", - цитує слова нового міністра видання.

Дмитро Ліванов був призначений міністром освіти Росії 21 травня. На цьому пості він перемінив Андрія Фурсенко, що став помічником президента Росії.

За матеріалами lenta.ru.



Додатково:


Вища освіта потребує революційних змін ( https://euroosvita.net/index.php/?category=1&id=1813 )

Вища освіта в Японії ( https://euroosvita.net/index.php/?category=1&id=1783 )

Конвенція про визнання кваліфікацій з вищої освіти в європейському регіоні ( https://euroosvita.net/index.php/?category=17&id=1755 )



Огигінал новини «Новий міністр освіти Росії хоче скоротити в 2 рази кількість бюджетних місць у вузах» - https://euroosvita.net/index.php/?category=1&id=1909
«Євро Освіта»  - https://euroosvita.net/index.php