Всеукраїнська студентська олімпіада: хто кращий з хірургії?


Упродовж двох днів 11 та 12 квітня 2012 року в Національному медичному університеті імені О.О. Богомольця на кафедрі хірургії №3 проходив II етап Всеукраїнської Олімпіади з хірургії.

В олімпіаді з хірургії взяли участь 32 студенти з 14 вищих медичних навчальних закладів України. Найбільшу кількість учасників - 21 представляли студенти п’ятого курсу, 10 осіб були студентами останнього шостого курсу, один учасник навчався на четвертому курсі і змагався поза конкурсом.

Для 16 конкурсантів це була перша участь в олімпіаді, всі інші учасники мали в своєму арсеналі досвід проходження таких наукових випробувань.

Своєрідний чемпіонат з хірургії проходив у ІІ тури:

І тур – теоретичний (тестові завдання, письмова робота з різних питань хірургії та розв’язування ситуаційних задач),

ІІ тур – практичний, де учасники демонстрували свої практичні навички на фантомах та в курації хворих.

Першого дня проведення олімпіади академік НАМН України, професор П.Д. Фомін прочитав студентам-олімпійцям лекцію на тему «Стан екстреної хірургічної допомоги та особливості підготовки загальних хірургів в країнах Євросоюзу».

Урочисте підведення підсумків олімпіади відбулося в конференц-залі адміністративного корпусу Університету, де розміщена унікальна галерея портретів видатних вчених-медиків, які працювали в Університеті.

В заключному слові академік НАМН України, ректор НМУ імені О.О. Богомольця ( https://euroosvita.net/index.php/?category=35&id=675 ), професор В.Ф. Москаленко зауважив, що велика хірургія – це спеціальність, якій лікар присвячує все своє життя без залишку, та побажав майбутнім хірургам-науковцям здоров’я і успіхів на цьому складному і прекрасному шляху.

Керівник Університету поспілкувався з учасниками, запитав про їх враження та думки стосовно проведення та організації турніру з хірургії в стінах столичного медуніверситету, вручив нагороди переможцям.

Результати олімпіади були наступні:

один диплом І ступеню – М.Кривопустов (НМУ імені О.О. Богомольця),

два дипломи ІІ ступеню – П.Гончаренко (Вінницький НМУ імені М.І. Пирогова) та О. Пруднікова (НМУ імені О.О. Богомольця),

три дипломи ІІІ ступеню – Н.Манекіна (Запорізький ДМУ), І.Ільїн (Тернопільський ДМУ імені І.Я. Горбачевського) та О.Кобилинський (НМУ імені О.О. Богомольця)

та сім заохочувальних дипломів.

Кожен студент отримав сертифікат учасника олімпіади.


Додатково:

Медичні ВНЗ повернули Міністерству охорони здоров'я ( https://euroosvita.net/index.php/?category=1&id=1526 )




Огигінал новини «Всеукраїнська студентська олімпіада: хто кращий з хірургії?» - https://euroosvita.net/index.php/?category=1&id=1818
«Євро Освіта»  - https://euroosvita.net/index.php