Чернівецький університет виграв грант ЄC на 1,5 млн. євро


Грант на 1,5 мільйона євро виграв Чернівецький національний університет. Проект передбачає розвиток туризму на Буковині і розрахований на два роки.

Наразі це найбільший в Україні грант, фінансований Євросоюзом.

Наприкінці лютого буде підписаний контракт між Чернівецьким університетом, Сучавським університетом, який є партнером проекту, та Євросоюзом.

За програмою проекту, у Чернівцях планують створити туристичний центр з розвитку історико-етнографічного туризму на Буковині, який буде знаходитися у п’ятому корпусі університету.

За кошти гранту видаватимуть рекламну літературу для туристів трьома мовами (українською, румунською, англійською), альбоми, DVD-диски, створять спеціальний сайт. Також проведуть триденний етнографічний фестиваль. Окрім того, на Буковині з’являться нові туристичні об’єкти.
Кошти гранту нададуть після підписання контракту.

За умовами проекту, 900 тисяч євро отримає Чернівецький національний університет, 600 тисяч євро дістанеться Сучавському університетові.

Щоб отримати грантові гроші, ЧНУ має вкласти у проект десять відсотків суми, тобто 90 тисяч євро.

Гроші потрібно виплатити протягом двох років. Ці кошти обіцяє виділити облдержадміністрація.

- Після першого розгляду проекту нас записали до резервного списку, чомусь низько оцінили нашу фінансову спроможність та кадрове забезпечення, - розповідає координатор проекту, доктор історичних наук Антоній МОЙСЕЙ. - Ми відправили до Брюсселя апеляцію і обґрунтовано довели, що у нас достатнє і фінансове забезпечення для реалізації проекту, і з кадрами все гаразд. Отож, півроку тому ми отримали позитивну відповідь.


Додатково:

Рейтинг університетів України III, IV рівнів акредитації «Топ-200 Україна» у 2011 році ( https://euroosvita.net/?category=1&id=1093 )

Світовий рейтинг универсітетів (Academic Ranking of World Universities) ( https://euroosvita.net/?category=7&id=1194 )




Огигінал новини «Чернівецький університет виграв грант ЄC на 1,5 млн. євро» - https://euroosvita.net/index.php/?category=1&id=1478
«Євро Освіта»  - https://euroosvita.net/index.php