Скільки коштує підготуватися до ЗНО-2012 в вузах Києва


Абітурієнтам, які будуть вступати до вузів влітку 2012 року, вже саме час задуматися про підготовку до ЗНО.

Один з варіантів підготовки - вирушити на курси при університеті. На деяких з них заняття вже почалися (але набір при цьому продовжується). У більшості ж курси стартують в жовтні-листопаді.

"ПРИМАНКА"


Нагадаємо, в абітурієнтів-2011 був стимул йти на вузівські курси - додаткові 20 рейтингових балів, які вони отримували після закінчення курсів. Цей бонус планують зберегти і для вступників наступного року. Правда, як і минулого року, згідно з проектом „Умов прийому-2012”, їх зможуть отримати лише ті абітурієнти, які після закінчення курсів при вузі (не менше 3-х місяців навчання), вступають до цього ж вузу на природничо-математичні та інженерно-технічні спеціальності.

Однак якщо цього року вузи самостійно вирішували, коли і як нараховувати ці додаткові бали, то вже в 2012-м з цим буде суворіше. "По-перше, підстави для нарахування додаткових балів кожному з абітурієнтів приймальні комісії мають оприлюднити до початку подачі документів до вузів України, - розповідає головний спеціаліст Департаменту вищої освіти МОНМС Алла Рибалко. - По-друге, ми вимагатимемо від вузів, щоб механізм нарахування балів кожен вуз чітко прописав у своїх правилах прийому. Це допоможе уникнути ситуації, які траплялися цього літа, коли деякі вузи нараховували усім без винятку 20 балів".

ЦІНИ


У провідних столичних вузах ціни коливаються в межах 770-3100 грн за курс. Цікаво, що більшість вузів Києва залишили торішні ціни. Відзначився Київський національний економічний університет (КНЕУ). Якщо в 2010 році підготуватися тут з трьох предметів коштувало 2100 грн, то в цьому - вже 3100 грн.

Скільки коштує підготуватися до ЗНО-2012 в вузах Києва

Для порівняння: заняття з репетитором обійдуться в 640-1200 грн на місяць (з розрахунку - 80-150 грн за урок, заняття 2 рази на тиждень).

ОСОБИСТИЙ ДОСВІД


Ірина Джунь, 1-й курс, факультет прикладної математики, НТУУ "КПІ":

"На курсах при КПІ я записалася на фізику, українську мову та літературу і математику. З першими двома предметами не склалося: фізику викладали погано (тому мені довелося займатися з репетитором 3 рази на тиждень), а занять з української зовсім не було. Підготовкою з математики я була дуже задоволена. Заняття велися на рівні фізико-математичного класу, тому на курси в КПІ треба приходити без прогалин в знаннях, інакше не потягнете.

Викладаючи матеріал, викладач акцентував нашу увагу на темах, які найчастіше трапляються в тестуванні. Приміром, у тестуванні багато питань з тригонометрії, і наш "математик" докладно зупинявся саме на ній. Сподобалася і структура завдань. Практично весь час теоретичний матеріал переплітався з практичними завданнями. Окрім знань з математики, курси мені ще дали додаткові 20 балів, які допомогли мені вступити".

Тетяна Михайлова, 2-й курс, економічний факультет КНУ ім. Т. Шевченка:

"Я на курсах підготовки до ЗНО при "Шевченко" вчила українську. В результаті на тестуванні з цього предмету отримала 197,5 бала. Відразу скажу, що курси при вузі підійдуть далеко не всім вступникам. Там ніхто нікого не змушує вчитися, а викладачі ставляться до слухачів як до дорослих відповідальних людей. Якщо говорити про пари, то на них нам вичитали всю програму ЗНО. На заняттях з мови ми виконували багато вправ, а з літератури - глибоко аналізували літературні твори. Крім цього, нам роздавали додаткові інформаційні матеріали. Це могли бути ксерокопії з посібників, де правила були подані у вигляді схем або таблиць. Ще протягом року ми писали три великі перевірочні тести, які за форматом були дуже схожі на справжні тести, тільки набагато складніше. Це дозволило не тільки перевірити свої сили, а й пристосуватися до формату ЗНО".



Додатково:

Більшість українських випускників вважає, що у здобутті кар’єри потрібні впливові родичі ( https://euroosvita.net/?category=1&id=1503 )

Современное образование в Украине ( https://euroosvita.net/?category=1&id=1486 )



Огигінал новини «Скільки коштує підготуватися до ЗНО-2012 в вузах Києва» - https://euroosvita.net/index.php/?category=1&id=1275
«Євро Освіта»  - https://euroosvita.net/index.php