Цього року закуплять ще 244 шкільні автобуси. Із 2 тисяч необхідних


Цього року за кошти місцевих бюджетів купили 133 автотранспортних засобів для підвезення учнів до шкіл у сільській місцевості.


Про це повідомила прес-служба міністерства освіти, науки, молоді та спорту на офіційний запит Тижня.

Як повідомила прес-служба, цього року також планується купити ще 244 автобуси.

«Учні, які проживають за межею пішохідної доступності до місць навчання у сільській місцевості, згідно з законодавством забезпечуються підвезенням. Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 28 лютого 2011 року № 274 для забезпечення перевезення дітей, які проживають у сільській місцевості, до місць навчання і додому у Державному бюджеті на 2011 рік передбачено 75 млн. грн. на придбання 244 автобусів. Окрім того, за кошти місцевих бюджетів протягом 2011 року придбано 133 автотранспортних засоби», – йдеться в повідомленні МОН.

Нагадаємо, міністр освіти і науки, молоді та спорту Дмитро Табачник заявляв, що загальна потреба в шкільних автобусах в Україні становить близько 2 тисяч.

Прем’єр-міністр Микола Азаров доручив Табачнику не допустити закриття жодної школи, поки вони не забезпечені автобусами для підвозу дітей, хоч рішення про закриття приймають місцеві органи влади, які коштом своїх бюджетів утримують школи.

У серпні 2010 року президент Віктор Янукович доручив Кабінету Міністрів забезпечити села шкільними автобусами до 2012 року. Зокрема, минулого року було закуплено 112 шкільних автобусів для сільських шкіл.




Огигінал новини «Цього року закуплять ще 244 шкільні автобуси. Із 2 тисяч необхідних» - https://euroosvita.net/index.php/?category=1&id=1229
«Євро Освіта»  - https://euroosvita.net/index.php