Інформація щодо виготовлення студентських і учнівських квитків та електронних студентських і учнівських квитків


Науково-дослідний інститут прикладних інформаційних технологій (далі – Інститут) як Інформаційно-технічний адміністратор ІВС «ОСВІТА» повідомляє, що 29 липня 2011 р. набула чинності постанова Кабінету Міністрів України від 13 липня 2011 р. № 752 «Про створення Єдиної державної електронної бази з питань освіти» ( https://euroosvita.net/?category=16&id=1167 ), якою скасовано постанови Кабінету Міністрів України від 05 липня 2004 р. № 841 «Про створення та впровадження державної інформаційно-виробничої системи в галузі освіти» та від 08 листопада 2007 р. № 1304 «Про затвердження порядку функціонування державної інформаційно-виробничої системи в галузі освіти».

Вказаною постановою від 13 липня 2011 р. № 752 не визначений жодний перехідний період щодо того, хто і яким чином забезпечуватиме функціонування системи ІВС «ОСВІТА» з дня втрати чинності постановою від 08 листопада 2007 р. № 1304 до створення та початку функціонування Єдиної державної електронної бази з питань освіти.

Інститут звернувся з Листами до Міністра освіти і науки, молоді та спорту з проханням надати пояснення щодо ситуації, яка склалася з роботою і правовим статусом Інформаційно-технічного адміністратора ІВС «ОСВІТА» та щодо правомірності роботи самої ІВС «ОСВІТА».

Листи-звернення до Міністра освіти і науки, молоді та спорту. ( ftp://ftp.osvita.net/normatdocs/List_01.08.2011_327_List_19.08.2011_346.pdf )

До отримання відповіді на вказані Листи, Інститут, з метою не порушення норм і положень постанови Кабінету Міністрів України від 13 липня 2011 р. № 752, змушений призупинити здійснення функцій Інформаційно-технічного адміністратора ІВС «ОСВІТА», що, в свою чергу, унеможливлює виготовлення студентських і учнівських квитків та електронних студентських і учнівських квитків та виконання відповідних договорів між Інститутом та його контрагентами.

Просимо вибачення за тимчасові незручності та ще раз підкреслюємо, що вони не залежать від Інституту і знаходяться поза сферою господарських відносин між Інститутом та його контрагентами.

За більш детальними роз’ясненнями щодо ситуації, яка склалася, пропонуємо всім зацікавленим особам звертатися до Міністерства освіти і науки, молоді та спорту.


Отримано лист-відповідь від Міністерства освіти і науки молоді та спорту, що до надання послуг з виготовлення документів про освіту, студентських та учнівських квитків ( https://euroosvita.net/?category=1&id=1207 )


Додатково ( https://euroosvita.net/?category=1&id=1166 )




Огигінал новини «Інформація щодо виготовлення студентських і учнівських квитків та електронних студентських і учнівських квитків» - https://euroosvita.net/index.php/?category=1&id=1204
«Євро Освіта»  - https://euroosvita.net/index.php