Табачник задоволений цьогорічною вступною кампанією


Без черг і без невдоволень відбулася вступна кампанія. Таку заяву зробив профільний міністр Дмитро Табачник на прес-конференції у вівторок.

Серед цьогорічних переваг міністр назвав можливість електронного подання документів та збільшення термінів їхнього прийому.

Зі слів Табачника, до міністерства не надійшло жодного повідомлення про випадки хабарництва у вишах: "За станом на 2 серпня жодного такого факту ні в міліцію, ні до служби безпеки, ні до органів податкової служби не надходило"- заявив він.

При цьому міністр відзначив, що громадські спостерігачі ( https://euroosvita.net/?category=1&id=1179 ) також не зафіксували таких фактів. Міністр висловив надію, що інформації про такі факти не буде.

Нагадаємо, що 19 липня співробітники міліції затримали главу екзаменаційної комісії одного з університетів Дрогобича Львівської області за підозрою в отриманні хабара за вступ до ВНЗ.

30 липня на сайті Генеральної прокуратури України з'явилася інформація про те, що старший викладач одного з харківських ВНЗ узяв на себе роль посередника між абітурієнтами і особами, які, нібито, за певну суму були згодні гарантувати вступ на бюджетну форму навчання. Гарантією вступу повинна була стати сума в 10 тис. грн.

27 липня викладач одного з технікумів Рівного був затриманий "на гарячому" при отриманні хабара в сумі 2 тис. доларів за вступ до ВНЗ. Абітурієнт звернувся із заявою до міліції за декілька днів до передачі хабара.

Нині у вступній кампанії - наступний етап.
Абітурієнти мають 5 днів, щоби надати оригінали документів у виші.

Терміни цьогорічної кампанії змінюватися не будуть наголосив міністр відмітивши при цьому, що "керівники вищих навчальних закладів вже третій день поспіль штурмують міністерство з абсолютно фарисейською ідеєю: "А давайте продовжимо терміни вступної кампанії". Цього не буде ні за яких умов, нема де пилососити, нема де кого шукати і агітувати, тому терміни лишаться такі, як вони були оприлюднені".




Огигінал новини «Табачник задоволений цьогорічною вступною кампанією» - https://euroosvita.net/index.php/?category=1&id=1180
«Євро Освіта»  - https://euroosvita.net/index.php