Грошову премію Кабміну виборюють 250 молодих людей


Щороку на отримання премії Кабінету Міністрів України за особливі досягнення молоді у розбудові України, яка в грошовому еквіваленті становить 3400 грн, претендує близько 250 осіб.


Сьогодні, на засіданні Кабінету Міністрів України, урядовці схвалили розпорядження про присудження премії за особливі досягнення молоді у розбудові України.

Зазначену премію Кабінет Міністрів України надає з 2000 року. Премія присуджується розпорядженням Кабміну молоді, особливі досягнення якої сприяють розвитку суспільно-економічного життя України, її розбудові та утвердженню міжнародного авторитету.

Відзнака надається молодим людям віком до 35 років у шести номінаціях: за виробничі, наукові, творчі, спортивні досягнення, за особисту мужність і за внесок у забезпечення розвитку молодіжного руху.

За словами Дмитра Табачника, це питання сьогодні набуває особливої державної ваги, оскільки премія присуджується до Дня молоді, який у поточному році відзначатиметься в Україні з 20 до 26 червня.

Щороку присуджується 60 премій. Грошовий еквівалент кожної премії, починаючи з 2007 року, встановлено у сумі 200 неоподаткованих мінімумів (3400 грн).

При цьому, щороку спостерігається стійкий конкурс кандидатів – близько 4 осіб на місце. Так, у 2008 році було 248 кандидатів, у 2009 – 264, у 2010 – 252, а у 2011 році – 244 кандидати.

Посадовці зазначають, що прийняття цього акта напередодні відзначення Дня молоді є свідченням підтримки молоді з боку держави, підкреслюючи, що це сприятиме соціальному становленню молоді, якісному розвитку її творчого та інтелектуального потенціалу, розвитку молодіжного руху в Україні.

Як повідомлялося раніше, минулого року було також виділено низку премій та стипендій для молодих вчених на загальну суму близько 5 млн 600 тисяч грн, завдяки чому, за словами директора департаменту наукової діяльності та ліцензування МОНмолодьспорт Михайла Гончаренка, українські університети створюють наукові розробки.




Огигінал новини «Грошову премію Кабміну виборюють 250 молодих людей» - https://euroosvita.net/index.php/?category=1&id=1120
«Євро Освіта»  - https://euroosvita.net/index.php