Сьогодні відбудеться ЗНО з української мови та літератури


2 червня відбудеться перша сесія зовнішнього незалежного оцінювання з української мови та літератури. Майбутні абітурієнти мають виконати 61 завдання тесту за 180 хвилин.


Загальна кількість завдань у тесті з української мови та літератури – 61. На виконання всіх завдань тесту абітурієнтам буде відведено 180 хвилин.

У самому тесті спочатку представлені завдання з української мови, а потім – завдання з української літератури, а завершує тест відкрите завдання з розгорнутою відповіддю (власне висловлення).

Завдання в межах предметних складових тесту розміщено від завдань з вибором однієї правильної відповіді до завдання з розгорнутою відповіддю.

Спочатку у тесті йдуть завдання з вибором однієї правильної відповіді. До кожного із завдань пропонується чотири або п’ять варіантів відповіді, з яких лише один правильний. Завдання вважається виконаним, якщо абітурієнт точно вибрав і позначив правильну відповідь.

Далі у тесті йдуть завдання на встановлення відповідності. До кожного завдання подано інформацію, яку позначено цифрами і буквами. Виконуючи завдання необхідно встановити відповідність інформації, позначеної цифрами та буквами (утворити логічні пари). Завдання вважається виконаним, якщо абітурієнт вибрав і позначив правильну літеру навпроти кожної цифри у бланку відповідей.

Останньою вправою є завдання з розгорнутою відповіддю. Завдання цієї форми передбачає створення власного аргументативного висловлення на дискусійну тему, яка буде задана у тесті.

Завдання в межах кожної із форм завдань розташовуються від простого до складного.

Максимальна кількість балів, яку можна набрати, правильно виконавши всі завдання тесту з української мови і літератури, – 111. Після цього отримані бали мають бути переведені у 200-бальну шкалу ( http://zno.osvita.net/News.aspx?newsID=280 ).

Нагадаємо, допуск до пунктів тестування розпочнеться о 10 годині 10 хвилин. Учасники ЗНО мають прибути на пункт тестування не пізніше 10 години 45 хвилин. Саме ж тестування розпочнеться об 11 годині ранку.

До пункту тестування абітурієнт має взяти із собою документ, що засвідчує особу (паспорт або свідоцтво про народження, серія й номер якого зазначені в сертифікаті зовнішнього незалежного оцінювання), сертифікат зовнішнього незалежного оцінювання, запрошення-перепустку для участі в зовнішньому незалежному оцінюванні.

Також бажано взяти з собою дві-три капілярні чи гелеві ручки з чорнилом чорного кольору та маленьку прозору пляшку з питною водою.

Бажаємо успіхів учасникам зовнішнього незалежного оцінювання.




Огигінал новини «Сьогодні відбудеться ЗНО з української мови та літератури» - https://euroosvita.net/index.php/?category=1&id=1089
«Євро Освіта»  - https://euroosvita.net/index.php