Кабмін затвердив порядок закордонного навчання "за казенний рахунок"


13 квітня 2011 року, Кабінет Міністрів України затвердив «Положення про навчання студентів та стажування аспірантів, наукових і науково-педагогічних працівників у провідних вищих навчальних закладах та наукових установах за кордоном».


Як повідомляє офіційний урядовий Інтернет-портал, затвердження Кабміном вказаного положення врегулювало нормативно-правове забезпечення організації державної підтримки охочих вчитися і стажуватися за кордоном.

Відзначається, що фінансування витрат буде здійснюватися за рахунок бюджетних коштів, а також інших джерел, не заборонених законодавством.

Метою навчання та стажування є підвищення рівня теоретичної та практичної підготовки студентів, аспірантів, наукових і науково-педагогічних працівників, проведення авторських досліджень з використанням сучасного устаткування і технологій, оволодіння новітніми унікальними методами, отримання досвіду та здійснення науково-дослідної та викладацької діяльності, забезпечення інформаційного обміну і розширення наукових контактів.

Згідно з положенням, на навчання та стажування направляються особи, які мають високі досягнення у навчанні, наукові досягнення, проводять на високому науковому рівні фундаментальні та/або прикладні наукові дослідження та отримали рекомендацію вченої ради вищого навчального закладу або вченої (наукової, науково-технічної, технічної) ради науково-дослідної і науково-технічної установи.

Перелік пріоритетних напрямів освіти і науки та перелік провідних вузів та наукових установ щорічно затверджується Міністерством освіти і науки, молоді та спорту України.

Це ж Міністерство щороку оголошує конкурс з відбору кандидатів, визначає порядок та умови його проведення. Відбір кандидатур на навчання і стажування буде здійснювати конкурсна комісія. Термін навчання та стажування не повинен перевищувати одного року.




Огигінал новини «Кабмін затвердив порядок закордонного навчання "за казенний рахунок"» - https://euroosvita.net/index.php/?category=1&id=1009
«Євро Освіта»  - https://euroosvita.net/index.php