До якої школи «здати» дитину? « Новини « Євро Освіта
: навігація :
Болонський процес
Оцінка якості освіти
Що таке рейтинг
Зовнішнє оцінювання
Рейтинги ЗВО України
Світові рейтинги ЗВО
Інформація
ЗВО України
ТОП-10 ЗВО України
Інформація для рейтингу
: сайт :
Карта сайту
Пошук по сайту
: пошук :
 
: фотогалерея :
Конференція Міжнародної обсерваторії з визначення університетських рейтингів (IREG-5),Берлін 2010 30-09-2010 8 марта 2010 в  Варшаве состоялся круглый стол Межнародной обсерватории по академических рейтингах и достижениям IREG-4 - 14-16 июня 2009 года, Астана, Казахстан
Новини
До якої школи «здати» дитину?
24-03-2011

Ви можете обирати будь-який навчальний заклад — як за місцем розташування, так і за ухилом або методикою викладання.


Але як не помилитися з вибором? На що орієнтуватися — на ступінь облізлості вхідних дверей або на китайську мову з першого класу?


Не женіться за крутизною

«Не дивіться на» крутизну «школи, я на цьому свого часу обпеклася, — застерігає Галина Кольцова, мама другокласника Тимофія. — Вибрала синові найбільш «навороченную» — з мовними та комп‘ютерними курсами замість продовженого дня — і прилаштувала Тимофія в підготовчий клас. Він вчився добре, і, хоча майбутні вчителі постійно нагнітали нервовість з різних приводів, я була задоволена. Ще б пак — найкраща школа в районі!

Тимоша легко здав тести і пішов у перший клас у 6 років. Але атмосфера в класі не змінилася — вчителі стали ще більше чіплятися, а син почав скаржитися на постійний головний біль. Класна керівниця дзвонила в істерії по телефону: ми псували їй успішність.

Тимофій фактично перестав спати по ночах. Звернулися до психолога, і він категорично порекомендував забрати дитину і віддати в перший клас на майбутній рік! Я пожаліла замордованого сина. Вибрала цього разу більш просту школу, зате зі спортивними секціями для поправки здоров’я. Так що поцікавтеся перед вступом, чим діти займають після уроків.

Будь-які гуртки на першому році навчання незамінні для адаптації. Зараз Тимофій ходить у другий клас, блискуче вчиться і відмінно плаває».


Чим ближче — тим здоровіше

«Багато батьків мріють віддати майбутнього першокласника в най-най школу в центрі, — говорить Юлія Гриценко, клінічний психолог. — Але я б порадила обрати навчальний заклад ближче до будинку. Тоді дитині не доведеться вставати о 6 ранку, щоб за годину-півтори виїжджати з дому.

Адже якщо в вересні це не проблема, то взимку, коли вранці світає пізно, підйом «у середині ночі» може перетворитися на щоденну катастрофу. Завдання початкових класів — привчити малюка до освітнього процесу, так що хай він спокійно звикне до «білябудинкової» школі, а потім віддавайте його «куди подалі», він вже психічно загартується».


Пробивайтеся будь-якою ціною!

«У минулому році я влаштовувала доньку до школи, — згадує Олена Бестужева, мама першокласниці. — І спочатку сторопіла. В жодному навчальному закладі мого району не було місць! Я не склала руки. У трьох школах подолала відсіч охоронців, пробилася до вчителів, які набирали перші класи.

У двох із трьох шкіл мою дочку готові були прийняти. З розмов з друзями дізналася, що прийом «місць немає» застосовується широко: десь таким чином вимагають хабарі, десь штучно підвищують престижність школи. Так що не здавайтеся, і вашу дитину зарахують!»


Вибирайте вчителя

«Головне — не стіни з позолотою, а щоб дитині сподобалась вчителька, — радить Марина Лілеева, заступник директора школи для обдарованих дітей» Інтелектуал «. — Адже від цієї людини залежить, чи буде малюк повноцінно віддаватися навчанню.

Якщо в школі відмовляються знайомити з педагогами, які набирають перші класи, зверніться до директора. А якщо «оборона» непробивна — краще шукайте інший навчальний заклад, тому що симпатія між майбутнім учнем і його вчителем необхідна. І не поспішайте з початком навчання, краще віддати дитину в школу в 7,5 років, ніж у 6,5.

Який би талановитий не був ваш малюк — віддавайте його в перший клас у встановлений час, щоб він не втомлювався і не вередував. Інакше при набагато більш високому інтелектуальному потенціалі він буде відставати від однолітків — якщо не в навчанні, то в емоційному розвитку, що загрожує серйозними проблемами в підлітковому періоді».

: анонси :
: акценти :
: зовнішнє оцінювання :
: Популярне :
: наші дані :
Контакт:
тел.:
(044) 290-41-24
(044) 290-41-24 (*122)
факс:
(044) 290-41-24
м. Київ, вул. Смілянська, 4
Карта проїзду
e-mail: inf@euroosvita.net

При повному або частковому відтворенні інформації посилання на euroosvita.net обов'язкове у вигляді відкритого для пошукових систем гіперпосилання.
euroosvita.net не несе відповідальності за інформацію отриману з інших сайтів