Ренкінг європейських бізнес-шкіл очолила HEC Paris « Новини « Євро Освіта
: навігація :
Болонський процес
Оцінка якості освіти
Що таке рейтинг
Зовнішнє оцінювання
Рейтинги ЗВО України
Світові рейтинги ЗВО
Інформація
ЗВО України
ТОП-10 ЗВО України
Інформація для рейтингу
: сайт :
Карта сайту
Пошук по сайту
: пошук :
 
: фотогалерея :
Конференція Міжнародної обсерваторії з визначення університетських рейтингів (IREG-5),Берлін 2010 30-09-2010 8 марта 2010 в  Варшаве состоялся круглый стол Межнародной обсерватории по академических рейтингах и достижениям IREG-4 - 14-16 июня 2009 года, Астана, Казахстан
Новини
Ренкінг європейських бізнес-шкіл очолила HEC Paris
22-02-2011

За даними рейтингу європейських бізнес-шкіл 2010 року, опублікованого Financial Times, перше місце знову посіла паризька школа HEC Paris.


Не дивлячись на виклики старих та нових конкурентів ця школа очолює рейтинги європейських шкіл ось уже п’ять років поспіль. Лондонська бізнес-школа цього разу зайняла друге місце, а Insead стала третьою.

Бізнес-школа HEC продовжує лідирувати у загальному ренкінгу – комбінації п’яти ренкінгів бізнес-шкіл, які щорічно публікуються у Financial Times. Це частково пояснюється широтою її кваліфікації: HEC - одна з п’яти бізнес-шкіл, що фігурували у всіх ренкінгах FT.

Рівень освітити тут – тема для окремої розмови. За словами одного з випускників, ступінь, здобутий у бізнес-школі HEC, безцінний на ринку праці. "HEC вважається якісним брендом у фінансовому світі", - каже він.

Досвід його колег, що навчалися у 2007 році, та були опитані у рамках ренкінгу FT 2010, лише підтверджує ці слова. 82 % випускників заявили, що досягли своєї мети. Це і не дивно, адже за словами іншого випускника: "HEC Paris – школа, що відчиняє усі двері у Франції".

Однак, у паризької бізнес-школи кожного року з'являються нові конкуренти. У ренкінгу програм з менеджменту HEC посіла лише третє місце, пропустивши на перше бізнес-школу ESCP Europe, яка цього року піднялася у комбінованому рейтингу на п’ять позицій, зайнявши сьоме місце.

Інший приклад успішного просування – це Said Business School Оксфордського університету. Дебютувавши у ренкінгу програм Executive MBA та посівши 15 місце серед європейських бізнес-шкіл, Saïd Business School отримала 11 місце у комбінованому ренкінгу Financial Times.

Схожа історія з Universität St Gallen. Ця шведська бізнес-школа увійшла до десятки ренкінгу кращих програм з менеджменту та посіла 16 місце у європейській таблиці. Крім того до Топ-20 увійшла і школа SDA Bocconi, яка посіла 17 місце.

З початку публікації ренкінгу європейських бізнес-шкіл, кількість учасників зростає щороку. 75 шкіл з 21 країни Європи, що взяли участь у ренкінгу 2010 року майже вдвічі перевищує 40 шкіл, які фігурували у першому ренкінгу. За кількістю шкіл домінує Великобританія, представлена 21 бізнес-школою. Трохи відстає Франція, з 18 школами у ренкінгу.



Серед новачків European School of Management and Technology, яка приєдналася до рейтингу під 45 номером завдяки звичайній та "executive" програмам. Aarhus School of Business дебютувала на 69 місці завдяки програмам з менеджменту.

Загалом, магістерські програми з менеджменту залишаються найпоширенішими серед шкіл, представлених у ренкінгу FT. 58 шкіл пропонують ці програми, порівняно з 32, що пропонують MBA, та 34, що мають Executive MBA програми.

Financial Times, переклад Мирослав Гришин, Освіта.ua

: анонси :
: акценти :
: зовнішнє оцінювання :
: Популярне :
: наші дані :
Контакт:
тел.:
(044) 290-41-24
(044) 290-41-24 (*122)
факс:
(044) 290-41-24
м. Київ, вул. Смілянська, 4
Карта проїзду
e-mail: inf@euroosvita.net

При повному або частковому відтворенні інформації посилання на euroosvita.net обов'язкове у вигляді відкритого для пошукових систем гіперпосилання.
euroosvita.net не несе відповідальності за інформацію отриману з інших сайтів