Як скласти іспит без підготовки? « Новини « Євро Освіта
: навігація :
Болонський процес
Оцінка якості освіти
Що таке рейтинг
Зовнішнє оцінювання
Рейтинги ЗВО України
Світові рейтинги ЗВО
Інформація
ЗВО України
ТОП-10 ЗВО України
Інформація для рейтингу
: сайт :
Карта сайту
Пошук по сайту
: пошук :
 
: фотогалерея :
Конференція Міжнародної обсерваторії з визначення університетських рейтингів (IREG-5),Берлін 2010 30-09-2010 8 марта 2010 в  Варшаве состоялся круглый стол Межнародной обсерватории по академических рейтингах и достижениям IREG-4 - 14-16 июня 2009 года, Астана, Казахстан
Новини
Як скласти іспит без підготовки?
26-01-2011

Бувають такі викладачі, яким важко скласти іспит, навіть якщо ти готувався з останніх сил.


Вони випитують і випитують найдрібніші подробиці. А ти сидиш і сумно думаєш про те, що їм би у ФБР працювати, а не мучити і без того нещасних студентів.

А якщо ти до іспиту не готовий взагалі, то йти до такого монстра і зовсім марно … Це не так!

Марно, якщо ти не володієш елементарними навичками психології спілкування (з монстрами наук) і не володієш своєю мовою настільки, щоб можна було говорити багато, красиво і начебто по темі, не розбираючись в такий взагалі.

Ну, по-перше, знадобиться абсолютна, непробивна впевненість у собі. Перед тим, як підійти до мучителя, п‘ять разів подумай: «Я все знаю». Ця мила думка повинна відбитися у тебе в очах настільки, щоб викладач зміг її відразу прочитати.

А тепер видих, і спокійною ходою підходиш і сідаєш здавати свій білет. Якщо вистачить сил і нахабства, можеш посміхнутися своєю найчарівнішою посмішкою: мовляв, наші зустрічі з вами так прекрасні!

По-друге, доведеться стежити за своєю позою і своїми рухами. З часом тобі навіть не доведеться думати про це, але поки потрібно контролювати себе, щоб не видати хвилювання, незнання або страх позою і жестами. Запам’ятай: ніяких схрещених рук або ніг, ручки, що хаотично обертається в руках, нервових пальців, які бгають аркуш або комірець сорочки. Все це видасть людину невпевнену, яка прагне закритися, сховатися від співрозмовника, а ти ж тільки що навіяв собі, що все знаєш.

Ось і сідай так, як ніби ти все знаєш, і продемонструвати свої знання викладачеві для тебе величезне задоволення. Ноги твердо стоять на підлозі, спина пряма, голова піднята. Все тіло розгорнуто до викладача, впевнений погляд на нього. Руки краще поклади на стіл і не смикай ними. Ну ось, тепер ти виглядаєш як студент, який весь семестр посилено готувався до здачі іспиту.

Зверни увагу на те, як сидить сам викладач, і спробуй злегка віддзеркалити його позу. Психологи довели, що нам подобаються ті, хто схожий на нас. Ось і станеш у цей момент трохи схожим на викладача. Тільки в мавпочку перетворюватися не треба! Від невеликих коректувань твоя «поза впевненості» не постраждає, а от симпатія монстра зросте.

Нарешті, встанови візуальний контакт — відкритий погляд очі в очі — і починай відповідати. Ось тут тобі знадобиться здатність говорити багато, красиво і майже по темі.

Напевно, хоч що-небудь по предмету ти знаєш: кілька разів на лекції був, відкривав зошит, в коридорі від одногрупників чув. Ось від цього і танцюй.

Коли твої довгі великі промови викладачеві набриднуть, він захоче поставити питання.

І тут у тебе навіть є вибір:

1.ти можеш знову почати свою відповідь і так нею стомити, що від тебе легше буде відв'язатися, поставивши оцінку в заліковку;

2. а можеш повторити питання, тільки вже як оповідне речення, додавши по ходу яких-небудь деталей, і поступово перейти до довгих промов;

3.або віддзеркалюєш питання, але потім робиш вигляд, що відповідь ось вона, в тебе на язиців, а слів потрібних підібрати не можеш.

Як правило, в цей момент потрібні (а головне — правильні) слова допомагає підбирати викладач. Твоя справа — їх ловити і вплітати у відповідь.

Ну от, в принципі, і все. Успіху на іспитах!

: анонси :
: акценти :
: зовнішнє оцінювання :
: Популярне :
: наші дані :
Контакт:
тел.:
(044) 290-41-24
(044) 290-41-24 (*122)
факс:
(044) 290-41-24
м. Київ, вул. Смілянська, 4
Карта проїзду
e-mail: inf@euroosvita.net

При повному або частковому відтворенні інформації посилання на euroosvita.net обов'язкове у вигляді відкритого для пошукових систем гіперпосилання.
euroosvita.net не несе відповідальності за інформацію отриману з інших сайтів