Необхідно провести інвентаризацію вищих навчальних закладів, - В. Литвин « Новини « Євро Освіта
: навігація :
Болонський процес
Оцінка якості освіти
Що таке рейтинг
Зовнішнє оцінювання
Рейтинги ЗВО України
Світові рейтинги ЗВО
Інформація
ЗВО України
ТОП-10 ЗВО України
Інформація для рейтингу
: сайт :
Карта сайту
Пошук по сайту
: пошук :
 
: фотогалерея :
Конференція Міжнародної обсерваторії з визначення університетських рейтингів (IREG-5),Берлін 2010 30-09-2010 8 марта 2010 в  Варшаве состоялся круглый стол Межнародной обсерватории по академических рейтингах и достижениям IREG-4 - 14-16 июня 2009 года, Астана, Казахстан
Новини
Необхідно провести інвентаризацію вищих навчальних закладів, - В. Литвин
27-09-2010

Голова Верховної Ради Володимир Литвин, перебуваючи в Харкові, висловив думку про те, що в країні сформувався надлишок вищих навчальних закладів.

За його словами, мова не йде про те, щоб закрити всі приватні вузи, повідомляє "Status Quo".

Однак в Україні необхідно провести інвентаризацію вищих навчальних закладів, бо їх занадто багато, більш того, для такої кількості вузів не вистачає студентів, щоб їх заповнити, зазначив Литвин.

Студентів тих приватних вищих навчальних закладів, які буде вирішено закрити, переведуть в державні інститути та університети. Однак ті приватні навчальні заклади, які дають якісну освіту, потрібно підтримувати, зазначив голова Верховної Ради.

За його словами, університет може ефективно здійснювати свою діяльність, коли його колектив становить близько 20 тис.чол. У цьому випадку у вузах будуть успішно розвиватися наукові школи.

Крім того, В.Литвин підкреслив, що на український освітній ринок виходять польські вищі навчальні заклади, що пропонують українцям освітні послуги. У Польщі - якісна й недорога освіта, тим не менш, країна йде на цей крок і запрошує українців не заради благодійності: у Польщі теж спостерігається дефіцит студентів, і таким чином поляки намагаються наповнити вузи і зберегти свої наукові школи.

Нагадаємо, що останнім часом українськими високопосадовцями неодноразово піднімалося питання кількості вищих навчальних закладів та якості освітніх послуг, що ними надаються.

Зокрема заступник глави адміністрації президента, Ганна Герман, під час проведення громадської гуманітарної ради, висловила думку, що в Україні існують деякі вищі навчальні заклади, що підтримуються державою, але через свою низьку якість дискредитують систему вітчизняної вищої освіти.

Прем’єр-міністр Микола Азаров, на розширеному засіданні уряду, присвяченому питанням освіти, заявив про необхідність проведення переатестації вищих навчальних закладів. Зауваживши при цьому, що порівняно з 90-м роком, кількість вищих навчальних закладів збільшилась у 2,3 рази.

"Ми маємо загалом 861 вищий навчальний заклад, 2,6 млн. студентів. У результаті такого абсолютно неадекватного зростання ми отримали страшну хворобу – розмноження дилетантів", - заявив Азаров.

: анонси :
: акценти :
: зовнішнє оцінювання :
: Популярне :
: наші дані :
Контакт:
тел.:
(044) 290-41-24
(044) 290-41-24 (*122)
факс:
(044) 290-41-24
м. Київ, вул. Смілянська, 4
Карта проїзду
e-mail: inf@euroosvita.net

При повному або частковому відтворенні інформації посилання на euroosvita.net обов'язкове у вигляді відкритого для пошукових систем гіперпосилання.
euroosvita.net не несе відповідальності за інформацію отриману з інших сайтів