Скільки коштує "студентська комуналка" у Німеччині? « Новини « Євро Освіта
: навігація :
Болонський процес
Оцінка якості освіти
Що таке рейтинг
Зовнішнє оцінювання
Рейтинги ЗВО України
Світові рейтинги ЗВО
Інформація
ЗВО України
ТОП-10 ЗВО України
Інформація для рейтингу
: сайт :
Карта сайту
Пошук по сайту
: пошук :
 
: фотогалерея :
Конференція Міжнародної обсерваторії з визначення університетських рейтингів (IREG-5),Берлін 2010 30-09-2010 8 марта 2010 в  Варшаве состоялся круглый стол Межнародной обсерватории по академических рейтингах и достижениям IREG-4 - 14-16 июня 2009 года, Астана, Казахстан
Новини
Скільки коштує "студентська комуналка" у Німеччині?
21-09-2010

Місць в університетських гуртожитках бракує. А оренда квартир продовжує дорожчати - ціни у низці великих міст Німеччини за рік зросли більш як на десять відсотків. Тим часом зростає попит на "студентські комуналки".


За підрахунками Німецького студентського об’єднання, у "комуналках" мешкає кожен четвертий студент Німеччини. Фахівці порталу нерухомості immowelt підрахували, що житлова площа у "студентській комуналці" у Німеччині може бути до 40 відсотків дешевшою за однокімнатні квартири.

Найдорожчим для студентів залишається Мюнхен: оренда квадратного метра житла у "комуналці" (Wohngemeinschaft) у баварській столиці коштує 12 євро на місяць.

Економія, порівняно, з орендою еквівалентної площі у власній квартирі тут відносно невелика – лише два євро за "квадрат". Дещо дешевше винаймати житло студенти можуть у Франкфурті-на-Майні – 12,50 за "квадрат" у власному помешканні і, відповідно, 11 євро 30 центрів у "комуналці".

Натомість у більшості інших "університетських" міст Німеччини, економія у випадку оренди "комуналки" є значно більшою. Якщо знімаєш кімнату у трикімнатній квартирі, де мешкають ще двоє молодих людей, у Штуттґарті можеш заощадити майже чверть коштів. Тут кімнати обходяться у 9,20 за квадратний метр.

Найбільшою ж економія є у Бонні, де можна знайти кімнати у "WG" за ціною 6,70 за "квадрат". Тим часом крихітні "квартирки для одинаків" обходяться у, щонайменше, 11 євро за квадратний метр. Загалом на сході Німеччини ціни значно нижчі. Найбільше з дешевим житлом пощастило студентам у Лейпцигу. Тут "студентські комуналки" не такі популярні як у Бонні. Зрештою, власну квартирку у "саксонському мегаполісі" можна знімати у перерахунку по 5 євро 80 центів за квадратний метр.

Водночас, поселяючись у Wohngemeinschaft ("комуналку"), обов’язково треба зважати на юридичні тонкощі. Правники радять у будь-якому разі дуже уважно придивлятися до потенційних співмешканців.

При цьому важливо радше не те, наскільки балакуча людина або яку музику вона слухає. Важливіше наперед думати про "можливі неприємності": приміром, якщо хтось із співмешканців щось зламає, заллє сусідів і виїде, не заплативши. У такому випадку, зазвичай, господар помешкання стягує збитки, включно з боргом за оренду, з інших квартирантів.

У деяких випадках, коли договір оренди оформлено лише на одного з мешканців, вся відповідальність лягає на нього.

"Комуналка" - це насамперед спільна відповідальність, наголошують правники.


Додатково:

Німеччина приваблює іноземних студентів

: анонси :
: акценти :
: зовнішнє оцінювання :
: Популярне :
: наші дані :
Контакт:
тел.:
(044) 290-41-24
(044) 290-41-24 (*122)
факс:
(044) 290-41-24
м. Київ, вул. Смілянська, 4
Карта проїзду
e-mail: inf@euroosvita.net

При повному або частковому відтворенні інформації посилання на euroosvita.net обов'язкове у вигляді відкритого для пошукових систем гіперпосилання.
euroosvita.net не несе відповідальності за інформацію отриману з інших сайтів