Університети Великої Британії запроваджують Інтернет освіту « Новини « Євро Освіта
: навігація :
Болонський процес
Оцінка якості освіти
Що таке рейтинг
Зовнішнє оцінювання
Рейтинги ЗВО України
Світові рейтинги ЗВО
Інформація
ЗВО України
ТОП-10 ЗВО України
Інформація для рейтингу
: сайт :
Карта сайту
Пошук по сайту
: пошук :
 
: фотогалерея :
Конференція Міжнародної обсерваторії з визначення університетських рейтингів (IREG-5),Берлін 2010 30-09-2010 8 марта 2010 в  Варшаве состоялся круглый стол Межнародной обсерватории по академических рейтингах и достижениям IREG-4 - 14-16 июня 2009 года, Астана, Казахстан
Новини
Університети Великої Британії запроваджують Інтернет освіту
16-07-2010

У Великій Британії вперше вводиться постдипломна освіта в області Інтернету.

"Люди думають, що для того, щоб вивчати Інтернет, треба бути комп'ютерним фахівцем", - говорить Доктор Леслі Карр (Dr Leslie Carr).

"Нам потрібні економісти, соціологи, політологи та лінгвісти, щоб ми могли повністю вивчити вплив Всесвітньої павутини на наше життя".

У Великій Британії вперше вводиться Постдипломна освіта в області Інтернету. Курс фінансує Програма цифрової економіки (Digital Economy programme) Наукової Ради Британії (Research Council UK).

За словами Венді Хол (Wendy Hall), професора інформатики в Саутгемптонському університеті, Інтернет - це нова дисципліна, що готує фахівців майбутнього. Через кілька років компанії, організації, побутові служби та міністерства будуть шукати фахівців, здатних розуміти, як люди використовують Інтернет, який його вплив і шляхи подальшого розвитку, каже пані Хол.

"Всі, хто робить бізнес онлайн, мають потребу у фахівцях з Інтернету, але зараз вони цього ще не усвідомлюють. Наші випускники зможуть аналізувати такі питання, як плата за користування Інтернетом, поведінка споживачів або використання нових технологій для підвищення рівня безпеки, таких, як сигнали Твіттер (Twitter alerts)", - каже пані Хол.

"Інтернет - це приголомшлива технологія, що зачіпає наше життя і має сильний вплив на суспільство, і, незважаючи на це, до цих пір його ніде не вивчали. Можна вивчати технології на факультеті інформатики та людську поведінку на факультеті соціології, але ми надаємо можливість вивчати Інтернет у всіх його іпостасях, на стику наук".

Незважаючи на те, що поки не видно вакансій для фахівців з Інтернету, компанії та організації виявляють жвавий інтерес до курсу та пропонують студентам стажування, розповідає пані Хол. Робота фахівця з Інтернету, швидше за все, почне розвиватися, коли люди спробують оцінити швидке зростання інформаційних технологій. Студенти будуть готуватися до нових досягнень, таким, як семантичний веб (semantic web) - Інтернет нового покоління, який зможуть розуміти і використовувати машини.

"У майбутньому виникне великий попит на фахівців з міждисциплінарними навичками та розумінням як технологій, так і аспектів бізнесу. Коли з'явився Інтернет, виник великий попит на веб-дизайнерів. А робочі місця майбутнього - за веб-вченими", - пророкує пані Хол.

Люди з різними знаннями можуть пролити світло на успіх Інтернету і на небезпеки, які він таїть. "Агентство з боротьби з особливо небезпечною організованою злочинністю (The Serious Organised Crime Agency) зацікавлене у темних аспектах Інтернету. Злочинний світ дуже активно використовує Всесвітню павутину - існують темні еквіваленти сайтів типу eBay, - говорить пан Карр, - це всього лише одна з областей, де може допомогти фахівець з Інтернету".

24-річний студент Конор МакКейб (Conor McCabe) був зарахований на курс після того, як отримав диплом в галузі інформатики і рік пропрацював у відділі народної освіти в Північній Ірландії. "Я почув розповідь Венді Хол, і вона мене зацікавила", - говорить Конор. "Навчання тут дало мені шанс отримати нові знання та попрацювати в команді. Фахівці з Інтернету будуть прекрасними співробітниками, і я впевнений, що попит на нас буде великий".

Курс навчання включає в себе рік в університеті, еквівалентний статусу магістра Інтернету, технічну підготовку з розробки веб-сторінок і міждисциплінарне бачення впливу Інтернету на суспільство. Наступні три роки відводяться на дослідний проект з комбінованої інженерії і якісному дослідженню.

Майкл Їп (Michael Yip) закінчив факультет Інтернет-інженерії Астонського університету (Aston university), а потім отримав ступінь магістра комп'ютерної безпеки в Бірмінгемському університеті (University of Birmingham). Він планував розширити свою роботу в кібер-безпеці і вивчати соціальні та психологічні аспекти веб-злочинів.

"Саме тоді я й почув про докторський курс по вебу", - каже 24-річний фахівець.

"Інтернет - непростий для вивчення предмет, тому що зачіпає як технічну сторону, так і людську природу, а вона непередбачувана. Мені цікаво вивчати людську сторону кібер-безпеки, а це вимагає міждисциплінарного підходу. На курсі я працюю разом з соціологами і юристами, і це дає мені можливість подивитися на Інтернет з інших кутів.

Я отримав можливість поспілкуватися з фахівцями Агентства з боротьби з особливо небезпечною організованою злочинністю, і вони запропонували кілька ідей для моєї дисертації. У центру підготовки докторів тісні зв'язки з бізнесом, що допомагають розвинути навички та знання, необхідні для подальшої роботи. Це новий предмет, але я не хвилююся з приводу моєї майбутньої кар'єри".

: анонси :
: акценти :
: зовнішнє оцінювання :
: Популярне :
: наші дані :
Контакт:
тел.:
(044) 290-41-24
(044) 290-41-24 (*122)
факс:
(044) 290-41-24
м. Київ, вул. Смілянська, 4
Карта проїзду
e-mail: inf@euroosvita.net

При повному або частковому відтворенні інформації посилання на euroosvita.net обов'язкове у вигляді відкритого для пошукових систем гіперпосилання.
euroosvita.net не несе відповідальності за інформацію отриману з інших сайтів